Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

6 měsíční štěně pořád močí v domě

Od: kjk odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, přicházím sem z dotazem ohledně mojí teď už 6 měsíční fenky křížence. Fenku mám od jejích 3 měsíců a v tuhle chvíli má asi 12 kg. Fenka od začátku močila doma pořád. Musela jsem ji brát ven každou hodinu, protože jinak by to bylo všude, ale to je pochopitelné, pejsky mám i jiné a štěňatech jsem si spoustu četla a dohledávala, abych byla na péči dostatečně připravena. Ale vůbec se to nelepší ani po celých 3 měsících. Fenka je tedy šikovná a chápe, že když jdeme na pole (bydlíme hned vedle pole, proto stačí jen vyjít brankou) že má vykonat potřebu. Takže téměř vždy, kromě tedy chvíle kdy opravdu nepotřebuje, hned čůrá a kaká jak vyjdeme ven. Ale doma to prostě dělá stejně. Čůrá všude po pokoji. Její "oblíbená" místa se každý týden mění. Podložky jsou k ničemu. Nenaučila se na ně. Když jsem jí na ně snažně učila tak jsem je stejně musela dát všude po všech místnostech a musela jsem jich nakoupit opravdu třeba 100 a nevydrželi ani týden, protože stačila hodina a louže byly už tři. Kolikrát mi přišlo že se jim i úmyslně vyhýbala a čurala mimo protože na ně naprosto odmítala chodit. I když byla pochválena za každé vykonání potřeby na podložku a dostala třeba pamlsek. Teď se ale naučila čurat i na pelechy. Což jsem nechápala protože jsem myslela že to většinou psi nedělají, protože si nechtějí ušpinit vlastní prostor. Ale je jí to jedno. Pelechy vyprané a do hodiny celé promočené. Mám poruchu spánku a abych se vůbec vyspala když potom jsem vzhůru kvůli své poruše celou noc, tak jsi jdu lehnout na 2 a půl hodinky odpoledne. Maximálně spím odpoledne 3 hodiny. Na tu dobu ji zavírám do prostorné klece pro psy. Aby nečurala všude. Ale stačí hodina a půl spánku a pelch v kleci je prosáklý až na zem. Ona je relativně velká, takže právě stačí jedna louže na to aby z pelechu kapalo. Ale přijde mi že za tu dobu co spím odpoledne vykoná alespoň tři louže. Zkoušela jsem všechno. Chválím a strkám jí pamlsky po každé potřebě venku. Klec jsem koupila taky jen kvůli trénování, protože jsem četla v knihách, že je to dobrý způsob Jak štěněti cvičit svaly na udržení moči- prostě má dostatečný prostor aby si pohodlně lehlo, ale ne aby v té kleci běhalo, tudíž se mu pod sebe čurat bude štítit. Můžu mít špatné zdroje, ale v tuhle chvíli už jsem tak zoufalá že zkouším každou metodu. Když se vycura v pokoji tak zvýším hlas. Prostě jí normálně vyndám, nemyslím si, že jí to bůh ví jak stresuje, jen jí normálně dávám vědět, že udělala něco špatně. A hned potom ji vezmu ven, abych jí ukázala, kde se to dělá. Ale ani to se mi nezdá efektivní. Když jsem doma, tak chodíme ven každou hodinu a půl/ dvě a ze začátku jsme chodily třeba i každých 40 minut, protože čurala tak často. Ale prostě jsme se nikam za ty 3 měsíce skoro neposunuly a trápí mě to. Je to štěně, takže se jí snažím vždycky hlavně pochopit a mít s ní trpělivost. Ale tohle mi přijde občas jako naschvál. Nemůžu v Klidu ležet s ní v místnosti protože se neustále ohlížím jestli někde nečůrá. Přesto všechno je moje fenka pro mě celý můj svět a chci aby nám to spolu fungovalo jak nejlépe to jde. Proto žádám o radu. Nebo klidně typ na někoho kdo by nám mohl pomoct. Jinak. Fenka je krmena barfem- syrové maso, zelenina, ovoce, dostává poměr zelniny a masa tak 50 na 50 (řídím se podle knihy "čisté krmení psů"), má dost tekutin, dostává i přídavky jako například lososový olej, vápník, něco na imunitu apod. Má všechna očkování a je pravidelně odčervovaná. Předem děkuji za jakoukoliv odezvu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max2
hodnocení

1x
No ja nevim, ale 6 mesicu mi prijde uz teda dost!
A to ze to tomu psovi nevadi, to je zvlastni.
Mam ted psa presne 4 mesice stareho, od 2 mesicu a 5 dnu.
Ze zacatku to bylo celkem peklo, cural vsude a kdykoli. Byl vychovavan venku ve smecce. Nez jsem se obleknul, u dveri byla louze, casto i bobek. 3x-4x za noc jsem s nim chodil ven. Ted vydrzi 7-9 hodin i s curanim. 2 tydny mam cisto.
A to ji v podstate vse. Prijde mi trosku prehnane do nej prat 50% zeleniny nebo ovoce, asi mu to skodi ledvinam.
Ten muj sni kousek bananu, neco mrkve, ale jinak zere testoviny, ryzi, kroupy, suseny zitny chleb, obcas cerstve maso, kosti, granule az v posledni rade.
Chutna mu smetana, dobre syry a klobasky. Velmi si oblibil domaci pizzu. Misto lososoveho oleje mu davam jen kvalitni lneny. Da si i vino, ale to ma povolene olizat prst.
Uz mi ale z meho hrnku upijel tmavy caj, vodu z octem a zeleny caj. Jo a nejradeji ma moji jahodovou zmrzlinu. Hehe

hodnocení

1x
Krmení 50% masa a 50% zeleniny se mi nezdá pro psa dobrý,může mít přetížené ledviny.Zkuste dávat aspoň nějaký čas jen kvalitní granule a vodu.

hodnocení

0x
Nechala bych ji vyšetřit na veterině.Může to být nějaký zdravotní problém.

hodnocení

0x
Pěkný den,v 6 měsících na to má ještě nárok. Plně ovládat svěrače začne pes až v jednom roce. Zkuste tu hadru nebo podložku namočit do jejích curanku,ona na ni pak bude ochotně chodit,když uciti svůj pach. Vyšetření na veterine absolvovat samozřejmě můžete,pro jistotu. Ale myslím si,že je to věkem. Naše fenka se úplně odnaučila čůrat a kakat doma v 8-9 měsících

joudic*
hodnocení

0x
toho mnozstvi je nejak moc, spatne krmite nebo s ni neco je, jinak musi vedet, ze to nesmi, pes neni zas tak chytry, aby pochopil jen z toho, ze ho pochvalite za chcani venku, ze nema chcat doma. Musi vedet, ze to je spatne a naucit si o to rikat treba u dveri.
Tzn musi dojit k tomu, ze ji chytite pri cinu respektive tesne pred, a vylekat hlasitym zakazem, ktery se u vas pouziva, drapnout psa do luftu a bezet ven tak jak jste, a tam ji teprve prechvalit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]