Nejste přihlášen/a.
Křepelčí vajíčka mají vyšší výživové hodnoty a perliččí vejce velký žloutek, což chválí cukrářky. Myslím, že i čerstvé pštrosí vejce by se dalo uvařit a sníst. Ve vejcích jedy nebudou, když v nich má růst nové ptáče. Jen je u vajec potřeba dobrá tepelná úprava kvůli salmonelám a pod. .A taky si mýt ruce po práci s nimi...
Ta salmonela bude spise na povrchu vejce. Do skorapky se dostane leda u starych vajec.
Staci vejce omyt v octove vode a z cerstvych se nikomu nic nestane, ani pokud budou syrova.
Jinak cena za pstrosi vejce primo z farmy, byla 60 korun.
Ha, ted koukam na net, ze uz 300 -450 korun za kus, no inflace je potfoora. ![]()
Všechna ptačí vejce lze po tepelné úpravě jíst. Slepičí jsou nejrozšířenější. Dnes jsou módní křepelčí, četla jsem, že jsou "proticholesterolová." Na vesnici se běžně používaly k jídlu kachní a husí vejce. Primární byla vejce k vysezení mláďat, ale když kachna nebo husa hodně snášela, přebytečná vejce se klidně dávaly do těsta. Pštrosí vejce je také jedlé. A dokonce, jak už tady někdo zmínil, chutná a zdravá jsou i želví vejce. Tuším od karety. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.