Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Infekce v akváriu

Od: radek123 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den ,mám asi v akváriu infekci..nejdřív se mi dělalo na kamínkách černa barva ..takové skvrny..nešlo se toho zbavit tak jsem kompletně všechno vyházel a vodou teplou umyl akvárium a za několik týdnů se mi tam objevilo něco co nemohu identifikovat..taková hnědá barva na skle ..je to matná mlha takže nevidím do akvária ..a je taky dost odpadu na dně takže musím vysávat dvakrát týdně vodu..je to hnus .ryby nehynou ale nemohu se toho zbavit..voda není čirá..podotýkám že jsem měnil i filtr za nový ..jako by nenasaval..když ho Peru není žádný odpad .jestli je to tím?nepoužívám co2ani žádnou chemii,nebo měřiče vody..jen krmení pro ryby a jednou tedy teď 2krat týdne mnenim 1tretinu vody nic víc nedělám..chovám Pavi očka .neporadí někdo .bojím se chemie aby nechcipali ryby..jakou mám použít?děkuji..
Infekce v akváriu
Infekce v akváriu #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím že sis odpověděl sám.

Filtr který neznečistí vodu, když filtr pereš, tak takový filtr nefunguje a je k ničemu.

Já když jednou za tři měsíce vytáhnu "molitan" z bublifukového filtru, tak voda ve které ho vyperu je tmavě hnědá.

radek123
hodnocení

Já ho pral vždycky jednou za týden a taky byla voda hnědá ale on fouká bublinky i voda z něj jde teče pěkně ale voda hnědá není..

Prát filtr jednou za týden je moc často.

Filtr potřebuje tak 2 až 3 týdny, než se v něm zabydlí bakterie, které pak upravují a čistí vodu.

Když do toho akvária každý týden saháš a odstraníš i bakterie z filtru, tak se biotop v akváriu nedokáže srovnat.

Možná máš malé akvárium, možná máš nevhodnou (malou) velikost filtru. Nevím.

radek123
hodnocení

Mám akvárium 60litru..a asi 20pavich oček kteří se mi úspěšně mnozí..
petrovic

Mam 600 litru AKVA. Molitan z filtru peru jednou za dva mesice tak, ze do 10 litroveho kyble odpustim vodu z akvaria a v ni houbu vyzdimam. Clovek nesmi zabit bakterie ve filtru. Dno odkaluji jednou za 3 mesice. Na kameny absolutne nesaham. Vodu mam stale kristalove cistou. Skla jednou za dva tydny prejedu magnetickym cistitkem. Akvarium je biotop, do ktereho by clovek mel zasahovat co nejmene. A cim vetsi akvarium je, tim je vic samoudrzovaci. Jo a chovam jen kanciky pricnopruhe. Nejvetsi kusy kolem 18cm a stari 9 let. Rekl bych, ze mas to akvarium precistene a nemuze se spravne nastartovat.

hodnocení

0x

Hnědé řasy málo světla.Zelené řasy hodně světla. A na akvárko nesmí dopadat sluneční světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]