Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu míchat lignocel s pískem?

Od: martin2 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Mám asi půl roku starého hada a přišel čas mu opět vyměnit substrát. Používal jsem hobliny, ale došly a momentálně mám hrubý terarijní písek - 1,2-1,8 a Lignocel. Četl jsem spoustu diskuzí a nemohu se rozhodnout co dělat. Nechci hadovi dávat pouze písek, protože se hůře udržuje vlhkosti. Důležitá informace je, že krmím hada mimo substrát, takže není šance, že by pozřel lignocel ! Mám úžovku červenou a velmi rád se zahrabává do země. Dříve to dělal častěji ted spíše přes noc. Na obalu od písku je napsáno, že je možno jej míchat s rašelinou a lignocelem.

Předem děkuji za všechny odpovědi

Martin

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

písek a lignocel

Dobrý den , nevidím na tom nic špatného, smíchat lignocel a písek. Lignocel je v podstatě jen drcený materiál z kokosového ořechu. Navíc , lignocel skvěle udržuje vlhkost . Já osobně doporučuji i trochu jemné bukové štěpky nebo rašeliny . Hezký den
Mario
martin2
hodnocení

Děkuji za odpověď. Momentálně dam do terárka lignocel s pískem v poměru 3:2 a časem se pokusím sehnat i ty bukové štěpy.

písek a lignocel

Není zač , přeji hodně zdaru ve zdraví a v chovu . S pozdravem Mario

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]