Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznat brouka

Od: lenka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dnes jsem našla doma 3 tyto brouky. Poprvé, nikdy jsem je neviděla. Můžete poradit, co to je? Vlezly oknem?

Poznat brouka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

5x

Je to zlatohlávek ale nikoliv huňatý. Správný název je zlatohlávek tmavý (skvrnitý).

nov
hodnocení

0x

Porovnejte

Poznat brouka #2

liska5
hodnocení

0x

A nemůže to být rušník muzejní, když se to vyskytuje v domácnosti?

jiofa

liska: Ten to není. Tady máte vylepšené původní foto tazatele a srovnání se zlatohlávkem tmavý. Vyskytuje se na květech řepky.

Možná se schoval před zimou ale je to opravdu nějak brzo s výskytem.

Poznat brouka #3
hg

Nám na Vysočině se líhnou už přelom duben/květen ve skleníku kam navozím hlínu s larvami.

lenka*
hodnocení

0x
Děkuji všem za odpovědi. Já jsem měla v předsíni igelitku s kompostem, který jsem přidávala do truhlíků, asi vylezli odtud. Tak hlavně, že to není žádný škůdce, zdravím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]