Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vycházky se psem

Od: pavel156 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám pejska se kterým se rád procházím, jak je to s vycházkou mimo obec a mimo komunikace?

lze jít třčeba po poli, kde není veřejná cesta...pes je na vodítku?

Kdo mi za to co může udělat?

Díky za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud nebbudete působit škodu na porostu, tak vám s největší pravděpodobností nikdo nic neřekne. Pozor i na okrajích polí a mezích. Možná proběhl na poli postřik a psovi by to nemuselo udělat dobře.

hodnocení

2x

Pejska si nechte na vodítku a nemusíte se ničeho obávat. Jen do prodejny, kde je na dveřích obrázek s přeškrtnutým psem nesmíte, nebo psa uvážete venku. Kde není veřejná cesta, bývá cedulka "soukromý pozemek" a tam nemůžete ani bez psa ani se psem.

asd1
hodnocení

2x

Pokud je pozemek státní, nebo právnické osoby, tak od dob marie Terezie existuje právo volného průchodu, podmínka je že nesmíš působit škodu. Tj. na pole jen když tam nic nepošlapeš = strniště, na louku až když je posekaná atd.

Veřejně přístupné soukromé pozemky podobně. Ty nepřístupné jen se souhlasem majitele.

max2
Vazne za Marie Terezie existovaly pravnicke osoby?
Mozna nam to Pb objasni, ale moc tech firem asi neprezilo.
No pokud jdu se psem ven, posloucha me a je to pritom jeste stene do 4 mesicu, tak jej vetsinou nemam na voditku, pokud nikdo neni v okoli. Ale rozhodne nebudu na katastru zjistovat, koho je zrovna ktera louka!
Jednou na me takto vystartoval myslivec,(to jsem byl sam bez psa), pry co tady delam. No chtel jsem myslivce nejprve poslat do pr..., tedy do prcic, ale nevim proc bych mel natvrdo inzultovat kazdeho pomatence, ktereho potkam.
Tak jsem mu jen rekl, ze se prochazim(mimo jine jsem tou cestou sazel seminka neinvaznich rostlin, jako javor). Po me informaci, ze si kontroluji sve pozemky, kde maji i honitbu, se pan trochu uklidnil. No ted si cast oplotim a muze mi jen zavidet nebo skodit.

hodnocení

2x

Se psem jsem vždycky chodívala cestou necestou. Psi to mají rádi, vyběhat a vyčuchat se někde v lese či na louce, přečíst si vzkazy od ostatních chlupáčů.

Nelíbí se mi, že psa někde na louce, kde nic nejezdí a nikdo tam není, taháte na vodítku. Nechte ho klidně vyběhat, pokud Vás poslouchá. Neměl by štvát volně žijící zvířata, jinak ať se prolítá. Potřebuje vypustit energii.

Toho pole bych se asi trochu bála, kvůli všemožným postřikům. Ale existují rozlehlé louky, tráva dosud nenarostla a tam bude určitě pro každého pejska eldorádo. Tak mu to dopřejte. Jaga.

Proč byste dělal něco špatného? Je možné, že až bude vysoká tráva, majitel bude chtít mít pěkné seno a ne uplouhanou trávu. Ale zatím pejskovi dopřejte pohyb. A sobě taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]