Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou to vajíčka žáby?

Od: 1267 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

na jezírku máme nejspíš vajíčka nějaké žabky. Nevíte o jaký druh se jedná?
A není to nějak brzy?
Přikládám foto, ale není to moc vidět. Je to u uschlého listu uprostřed.

Děkuji za odpovědi.

Jsou to vajíčka žáby?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud myslíte toto, tak ano, počítám že skokan ale jaký tak to nevím.

No a pokud je máte v jezírku, tak je nechte, (nejsou škodná) aspoň sežerou řasy co tam máte.

Jsou to vajíčka žáby? #2
Jeee! Děkuji za zakroužkování, už je vidím!

hodnocení

1x

Nemohu odolat, musím tady dát jednu z posledních fotek mého bratra. "Bublinky". Krása, že?

Jsou to vajíčka žáby? #3
liska5

hodnocení

0x
Omlouvám se, jsem slepoň.. nevidím je tam.. ale poznali byste je.. jsou průhledné s černou tečkou uprostřed..

liska5
hodnocení

0x

Jsou to rosolovité kuličky s tečkami, celé ostrůvky a poloostrůvky. Často u nich blízko sedí žába. A když je rušíte, tak žába se vzteká, bublá na Vás,... hlídá si je. Zažila jsem loni . Nebojte, tolik žab z toho nebude. Jako pulci se stanou často potravou jiných živočichů, ale stihnou taky vyzobat larvy komárů. A jako dospělci se mnozí vydají do okolí.. A mít pár skokanů na zahradě, to je paráda..

1267
hodnocení

Jasně, že je tam nechám. Už se na žabky těším. Snad jich co nejvíce přežije...

hodnocení

0x

Jsou to žabí vajíčka v rosolu. ;) Včera jsem na výšlapu zastavila v lesích u menšího rybníka a tam jich při břehu, panečku bylo. Takové placky s těmi vajíčky. Jako kaviár. *smich*

Je to dobře, že bude hodně žabek. Připadá mi, že v přírodě ubývají. Znala jsem místa, kde žila blatnice česneková a kuňka ohnivá. Už tam není ani jedna.

A nejkouzelnější jsou večerní žabí koncerty. Na ty se pokaždé těším celý rok. Jaga.

A když jsme u těch zvířátek - DNESKA K NÁM PŘILETĚLA NAŠE PRVNÍ VLAŠTOVIČKA. *srdce* Druhou čekáme. Ony vždycky lítají zvlášť. Loni jsme je měli ve 3 hnízdech. Tak uvidíme, jak letos.

liska5

Ubývají rapidně. Říkají ti, co staví bariery, aby žáby svedli k tunýlkům pod silnicí nebo je přeneseli v kýblech. Však taky není ani hmyz. Momentálně tu v horách i podhůří ještě žáby nevylezly. Taky má ještě sněžit. Loni podle fotek druhý týden v dubnu i tady byly venku. To jsme taky viděli v kalužích vajíčka i spojené žáby..

Severní Čechy - už zažabošená zahrada.. kuňkalky máme až v kuchyni *srdce* *smich*

@liška - ty spojené žáby mi kdysi pořádně zavařily. Učila jsem v MŠ, byli jsme na vycházce v oboře a takřka na každém metru spojené žáby. Děti se ptaly, proč tomu tak je. Využila jsem toho, že ta nahoře je pokaždé menší. A vysvětlila to tak, že žáby v zimě spaly v bahně, nemohly ven do zimy, neměly co jíst a proto některé, chudinky, pohubly, zeslábly a teď se jim špatně chodí. Proto je ty tlusté kamarádky musí nosit na zádech, než se uzdraví. Pak budou zase skákat každá zvlášť.

Děti to přijaly, ovšem mnohé se pochlubily doma, co viděly a jak jim o tom paní učitelka vyprávěla. Byla jsem ve věku, kdy jsem byla zhruba ta stejně stará, jako rodiče mých dětí. Proto jsem se s mnoha rodiči znala, tykali jsme si. A ti rodiče /obzvláště pak tatínkové, když si přišli pro děti, / úlisně mě žádali, ať jim také vyprávím o ubohých slabých žábách, které ty tlusté musí přenášet na zádech. *smich2*

Dlouho mi trvalo, než jsem se z tohoto tématu vymotala a trochu se zapomnělo. Ale ještě dneska, když vidím spojené žáby, vzpomenu si. A je to už víc, než 30 let. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]