Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka si trhá chlupy do krve

Od: evaeva* odpovědí: 9 změna:

Náš kocour (13 let) s námi žije doma, přes den je venku, v noci spí na chodbě. Poslední rok chřadne a zhrošila se mu kvalita srsti, má ji ostrou a protrhanou, střapatou. Vytrhává si chlupy, má krvavé fleky, teď i nad konečníkem a hodně na zádech. Pravidelně ho odčervujeme, dáváme Frontline - i přes zimu. Nevíme si rady, mám doma dvě malé děti, chtějí si s ním hrát, mám obavy, aby od něj nechytly nějakou chorobu. Poradíte? Děkuji!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Veterina, co jiného?

kockomil
hodnocení

1x

Kočky si mohou vykusovat a vyškrabávat chlupy ze stresu. Přemýšlejte, jestli se něco nezměnilo (cokoliv, i značka kočkolitu nebo jídla), jestli ho děti nějak neotravují a popř. zajít na veterinu.

evaeva*
hodnocení

Děkuji za zprávu, ano, uvažovala jsem i nad tím, protože kocour si začal vytrhávat chlupy, když se narodila dcera a pořád se to stupňuje. Může to být i stresem. Spíš se cítí být odstrčený.

pb®
hodnocení

0x
Frontline proti parazitům nefunguje už víc jak 10 let. Blechy už mají na fipronil rezistenci, takže používat cokoliv s fipronilem je vyhazování peněz. Dejte kocourovi funkční pipetu na vnější i vnitřní parazity třeba Stronghold a přidejte lososový nebo pupalkový olej do stravy. Pokud se do měsíce nezlepší pak veterina a odběry krve.
evaeva*
hodnocení

Všechno je mi jasné, jen kde mám sehnat lososový olej? Stačí kapsičky s lososem?

evaeva*
hodnocení

Tak lososový olej jsem sehnala, ale ten přípravek ne :o Kde ho kupujete?

pb®
Pipeta na odčervení/odblešení se kupuje u veterináře.

hodnocení

0x

Teorticky to může způsobit špatná strava. Jestli ho odčervujete, tak paraziti to asi nebudou. Ale nevím, myslím, že bude nejlepší, když s ním zajedete k veterináři.

evaeva*
hodnocení

Krmíme jen Hills granulemi Adult a pije vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]