Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to mohlo udělat

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Máme poslední 4 slepice - vlastně měli jsme.

Prostor kde jsou je oplocen plotem o výšce 160 cm a z části ostnatým drátem.

Na noc jsme je nezavírali a říkaji jsme si at si je něco vezme - stejně už jsou vynešené.

Celou zimu nic, až nedávno se stalo, že dvě přes noc zmizely třetí měla rozpárané břicho a čtvrtá "k smrti" vyplašená.

Jaké zvíře to mohlo s největší pravděpodobností udělat - dvě odneslo a třetí za živa kus užralo - ale nikde není peří.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Kuna, liška..Je jaro, musí nakrmit mladé.

hodnocení

2x

Pro kunu je plot nepodstatný. Ostnatý drát může být nebezpečný pro lidi, ale ne pro zvířata, jako je kuna. Predátoři se vydávají na lov obvykle v noci. Zavíráte kurník na noc? Pokud nemůžete osobně, dobře funguje i automatické otevírání a zavírání kurníku.

Automatické oteví/...

hodnocení

Právě už byly vynešené, tak jsme je nezavírali a říkali jsme si ať si je něco vezme a celou zimu nic až nyní.

To jste tedy měli skutečně pitomý nápad. Slepice jsou vynešené, přestaneme se o ně starat a ať si je něco vezme. *bzum*

Až Vy půjdete do důchodu, také budete už starý a rodina řekne - "ať si ho něco vezme"? Jsou to sice jen zvířata, ale měli byste se k nim chovat jako k živým tvorům. Musely zažít před smrtí hrozný stres.

A kdybyste uvažovali rozumně, přišli byste na jiné řešení. Po Vánocích jsem zabila, vykuchala a oškubala naše 3 staré slepice. Už nenesly. A víte, jak je dobrá slepičí silná polévka? Mám je v mrazáku, postupně vytahuji, buď na tu polívku, nebo na paprice ve smetanové omáčce. Pořád lepší, když to sní majitel, je z toho užitek, než to nechat napospas kunám. Nehledě na to, že si k vám zvyknou, vědí, že se jim jednou poštěstilo a pokud si pořídíte nové slípky, přijdou zase.

Já si budu kupovat nové 19.4. a už se na ně těším. Kuny mi nesežraly nikdy nic. Jaga.

hodnocení

Takto jsem neuvažoval a nekonal já, ale moje švagrová která v našem domku má tzv. věcné břemeno a my bydlíme jinde.

mate59
26.03.22 18:38
hodnocení

0x

Asi kuna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]