Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám koníček okrasnou akvaristiku a věnuji se tomu přes 20 let. Přemýšlel jsem, jestli bych své zkušenosti neměl zúročit a chovat akvarijní ryby pro výdělek. Nemyslím se tím úplně živit, spíše si jenom přivydělávat k běžné práci. Prostory na chov ryb bych si zřídil ve svém domě. Jen nevím, jak se tomuto "byznysu" daří, nebo nedaří. Je reálné chovem akvarijních ryb něco vydělat? Jaké konkrétní ryby by se vyplatilo chovat? (PS.: Slyšel jsem, že chovatelé akvarijních ryb stárnou a mladí lidé se tomu nevěnují a také že ČR je akvarijní velmoc.) (foto níže jepouze ilustrační) Díky za vše
Nevím jaká je současnost na trhu s rybkami ale za seb mohu napsat tolik. Pěstuji akvarijní ryby jen pro doplněk bytového interiéru 50 let. Přesto jsem se pokusil posledních pár let o odchov skalárů amazonských, což se mi dařilo a to čistě ze zvědavosti jak se zadaří a hlavně pro tu radost dívat se jak ty prckové rostou jako z "vody". Tušil jsem, že bude problém co s nimi, až vyroste 400 ks malých prcků a to do prodejní velikosti kolem 3 cm. Zkrátím to. Ani zadarmo jsem se jich nemohl zbavit až se "smiloval" jeden pěstitel z Hradce Králové a odkoupil je po 2 korunách. Pravda, nejsem obchodník. Další chovy, nikoliv pro peníze a dalších 800 ks jsem rozdal po akvaristikách v okolí téměř zadarmo. Kdo pěstoval skaláry, ví že na odchov to není problém, ale náklady jsou nevratné. Tak asi tolik za sebe. Mohl bych i letos mít další stovky těcho ryb ale nejdu do toho ani náhodou. Nejde o peníze ale co s nimi až vyrostou ! Chtělo by to mít dopředu zajištěn nasmlovaný odbyt.
Ještě doplním, že v jednu chvíli, když je nikdo nikde nechtěl ani zadarmo, jsem zvažoval kolem 300 ks vylít do rybníka, to jest jistá smrt. Od té doby jsem s odchovem skončil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.