Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vejce v přírodě - slepice?

Od: miroslava* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den , šla jsem do přírody na procházku a našla u dřeva vejce . Slepice v okolí být žádná nemůže , tak jsem myslela že bažant , ale nejsem si jistá . Nevíte o co se může jednat? Děkuji
PS: Ta fotka u toho pařezu je původní stav nalezení. Říkala jsem si , jak by to zvíře vyprdlo vejce přímo pod to...

Vejce v přírodě - slepice?
Vejce v přírodě - slepice? #2
Vejce v přírodě - slepice? #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

Je to slepičí a nejspíš si ho tam zanesla kuna.

hodnocení

5x

Také si myslím, že si tam slepičí vejce odložila kuna. Bažantí vejce jsou menší a mají barvu šedozelenou, olivovou až khaki. Aby byla v přírodě nenápadná.

Pozorovali jsme kunu, jak kráčí u sousedů po hřebeni střechy a v tlamě si nese slepičí vejce. A my jsme sami už několikrát našli vejce prázdné, vypité, na zahradě, obvykle pod tujkami, jalovcem, vždycky na nějakém hůř přístupném místě. A když jsme likvidovali plnou půdu starého sena, tam jich taky, panečku, bylo. Tak věřím, že to tam položila opravdu kuna. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]