Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umřely mi bojovnice

Od: dalnevim odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
mám 30l akvárium a před 14 dny jsem si do něho pořídil 3 bojovnice (1 samec a 2 samice) a 2 pancéřníčky. Mám topení nastavené na 26 stupňů, filtraci i vzduchování a živé rostlinky. Než jsem bojovnice koupil, akvárium jsem nechal 10 zaběhnout. Nyní čistím vodu (zhruba 1/3) týdně, svítím 10 hodin denně a přidávám CO2. Dnes Ráno jsem ale našel 2 bojovnice, samečka a samičku, mrtvé jak leží na sobě. Prosím o radu nebo vysvětlení co jsem udělal špatně.
předem děkuji
Oliver H.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. 10 dní na zaběhnutí akvária je málo (aspoň 30 dní)

2. Do 30L akvária nepatří 3 bojovnice (pozabíjí se navzájem)

3. Tekuté CO2 je normální jed, nejde o tekuté CO2, ale o desinfekci která vám pomůže tak akorát na vypalování řas.

tabletka*
hodnocení

0x

možná se servaly a zabily, to se stává, když se do akvária dají dohromady samci se samicemi, které se neznají. Ne nadarmo se jmenují bojovnice, normální je chovat je odděleně, některé jsou mírné povahy, ale to je spíš výjimka. I dvě samice jsou schopné se rvát jak koně. V 30l byly dost nacpané. Jsou to zkrátka samotářky.

hodnocení

0x

Myslím si, že se zabili navzájem. Bojovnici jsem měla už několikrát, ale vždy jen jednu. Po všem co mám načteno bych jich víc do akvárka nedávala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]