Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmrzlá vejce

Od: makk odpovědí: 6 změna:

Když člověk má doma slepice a chodí do práce, tak se stává, že v zimě přijdete domů a sbíráte zmrzlá vejce. Prý to nevadí a dají se normálně používat. A tak se ptám:

1. Proč se tedy neuchovávají v mrazáku? Proč se složitě nakládají do vodního skla nebo vápna? Mám samozřejmě na mysli dlouhodobé uchovávání.

2. Co když jsem pryč několik dní (hypotetická otázka) a vejce několikrát zmrzne a rozmrzne, je na vyhození, nebo je použitelné?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když vám nepraskne tak není promrzlé úplně, z toho plyne že se nemrazí ve skořápce-prasklo by.Zamrazit ůplně v klidu ale vykleplé třeba v kelímku.Vícekrát rozmrazené nevím nezkoušel jsem

makk

Já bych skoro řekl, že nepraskne ani když je zmrzlé úplně. Když se vaří, tak taky nepraskne, takže té vody v něm asi až tak moc nebude. Právě se mi stalo, že vejce bylo venku několik dní a přes noc vždy mrzlo -5°C a víc a prasklé nebylo.

K té druhé části otázky, obecně se rozmrazené potraviny nesmí znovu zmrazovat, ale já myslím, že jde spíš o kvalitu a taky se potom těžko určuje trvanlivost. Zdravotně závadné to asi nebude. Mě totiž napadlo taková zapomenutá vejce (několikrát přemrzlá) používat aspoň jako krmná, to by snad šlo.

pb®
hodnocení

0x
Vy máte pro každou slepici jednu kukaň, takže je v ní vždy jen jedno vejce? A kukaň je někde venku mimo přístřešek, nevystlaná slámou? Já když jdu pro vejce, musím se přetahovat se slepicí, co zrovna snáší, až do odpoledne snáší postupně, v zimě ne ráno ale spíš až po obědě, kdy je nejtepleji. Takže hádám, že snesená vejce nejsou v kukani a na slámě vystavena delší dobu mrazu. Sláma je dobrý izolant, navíc se v kukani střídají další slepice.
makk

Ono se semtam stane, že snese vejce někde venku a když ho najdu, nevím, jak dlouho tam bylo.

zuiozuiozu

Co je kukaň? Něco jako kvočny?

makk

Kukaň je ta budka, co do ní slepice sníší vejce, kvočna je slepice, která sedí na vejcích (obvykle v kukani).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]