Nejste přihlášen/a.
Když člověk má doma slepice a chodí do práce, tak se stává, že v zimě přijdete domů a sbíráte zmrzlá vejce. Prý to nevadí a dají se normálně používat. A tak se ptám:
1. Proč se tedy neuchovávají v mrazáku? Proč se složitě nakládají do vodního skla nebo vápna? Mám samozřejmě na mysli dlouhodobé uchovávání.
2. Co když jsem pryč několik dní (hypotetická otázka) a vejce několikrát zmrzne a rozmrzne, je na vyhození, nebo je použitelné?
Když vám nepraskne tak není promrzlé úplně, z toho plyne že se nemrazí ve skořápce-prasklo by.Zamrazit ůplně v klidu ale vykleplé třeba v kelímku.Vícekrát rozmrazené nevím nezkoušel jsem
Já bych skoro řekl, že nepraskne ani když je zmrzlé úplně. Když se vaří, tak taky nepraskne, takže té vody v něm asi až tak moc nebude. Právě se mi stalo, že vejce bylo venku několik dní a přes noc vždy mrzlo -5°C a víc a prasklé nebylo.
K té druhé části otázky, obecně se rozmrazené potraviny nesmí znovu zmrazovat, ale já myslím, že jde spíš o kvalitu a taky se potom těžko určuje trvanlivost. Zdravotně závadné to asi nebude. Mě totiž napadlo taková zapomenutá vejce (několikrát přemrzlá) používat aspoň jako krmná, to by snad šlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.