Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřebovala bych porad jak pracovat s pejskem který se velice špatně soustředí v novém prostředí, mezi lidmi, mezi psy....
Je to podle veterináře kříženec nějakého teriéra, knírače. Střední, váží 12kg. Starý cca 12-16měsíců, doma ho máme 2,5 měsíce. O jeho minulosti nevíme vlastně vůbec nic. Nové povely se učí celkem dobře, sedni, lehni, k noze, ke mně. Doma s ním hrajeme hry jako jsou různé hlavolamy, denně také používáme čmuchací dečku, lízací misku. Každý den dohromady nachodí při procházkách 6-10km a pak má možnost být na zahradě. Doma stále nosí couračku. Velice rád a stále něco kouše, míčky, hračky a jiné věci ze zverimexu. Je hodně pažravý, tedy v při venčení chce sežrat úplně všechno co najde, doma jí 2x denně.
Teď k jeho problému, v klidu na místech kde to zná zvládá všechny povely celkem dobře a myslím, že i s radostí. Když s ním jde ven jen jeden z nás (já nebo manžel) na místa kolem vesnice, kde to již zná jde i velmi pěkně na vodítku (flexi nepoužíváme), netahá a dobře na nás reaguje.
Jakmile, ale jde na procházku více lidí, nebo na místa kde to nezná, kde je honě lidí, psů...mám pocit jako by vypnul. Sleduje jen okolí, nastražený uši, ocas nahoru, za vším se otáčí, občas blafne na nějaký cizí zvuk, neuvěřitelně táhne na vodítku ale vůbec nereaguje na žádný náš podnět. Jako by neslyšel, nepomůže klidný hlas, ani zvýšený hlas, nereaguje ani na odměny, pro které by v klidu udělal cokoli se po něm chce. Malinko pomůže dotek, tedy když je v dosahu ruky, jemně na něj šáhnu, tak se alespoň otočí a vidím, jako by se probral a malinko 1-2vteřiny vnímá.
Pochopitelně se snažíme s ním do těchto problémovým míst pro něj chodit, jednou týdně socializujeme s trenérkou a jejími psy, ale zatím moc výsledek nevidíme.
Dokáže mi poradit jak s takým psem pracovat?
To, co popisujete, to je naprosto přirozené. Máte zdravého, vyspaného, odpočatého mladého psa, plného energie. Ted si jeho živost užívejte a neztrácejte trpělivost. Je naprosto v pořádku. Je však potřeba vychovat laskavého psa, který nebude kousat a řvát ze strachu nebo zakomplexovaného, který bude dokazovat nadřazenost a sílu. Klid a hravost vám oběma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.