Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
máte někdo zkušenosti s odstraňovačem zápachu Pist Vaek? Našla jsem o něm pár zmínek na netu, ale žádné pořádné recenze, které by mě motivovaly utratit za něj peníze Pokud jste ho někdo používal, dejte mi jen vědět, jak se osvědčil a zda byste jej doporučili. Zajímá mě zejména, jak si poradil se zápachem kočičí moči. Jestli jste používali jiný (a osvědčil se), napište, prosím, též.
kockarium.cz/...
Předem děkuji
Jojo, mně se právě líbí to, že by to mělo fungovat na principu rozkladu. Ale připadalo mi to jako docela dost peněz na to kupovat bez toho, abych tušila, zda to opravdu funguje. Recenzí je totiž fakt žalostně málo (na to, že by to mělo fungovat).
No, nakonec mě stejně asi zoufalství donutí zkusit ho.
Dobrý den, k odstranění zápachu po kočičí moči používáme již 20 let ocet. Nalejeme do spreje a pokud je třeba, postříkáme, utřeme. Koberce postříkáme a vytřeme raději 2x až 3x, podle potřeby. Myslím, že ocet radila i paní Klára v pořadu Kočka není pes. Máme laserové ukazovátko s přidaným uv světlem na kontrolu, tak si po vyčištění ještě krásně zkontrolujeme, jestli jsme čistili dobře. Skoro bych si myslela, že je ten ocet minimálně rovnocenným prostředkem a po chvilce již není ani cítit, kdyby třeba někomu octový odér vadil.
Ocet nezabral. Ani opakovaně. Chvíli je to dobré, ale po nějaké době kočičí pach zase vystoupí. Možná by fungoval na čerstvě znečistěný koberec, ale na zaschlou moč opravdu nezabral ani po opakovaném použití. Přítel pach už necítí (nemá tak citlivý čich, já velmi). Proto se přímo ptám na nějaký odstraňovač pachu (ideálně enzymatický) než ocet/prdopeč/sodu apod...
Aha, tak to jo. My jsme nehodu většinou brzo objevili, tak zastaralých jsme měli jen málo. Ale uvažuju, že se bude spíš jednat o koberce a čalounění, protože pevné povrchy by asi šly dobře umýt. Pokud se ovšem nejedná o dřevo, tam to mohlo zatéct i do spár. Nám přistálo doma celkem sedm nechtěných koček. Jedna z nich nesnáší zasychající prdku od bobků a chodí si ji občas čistit kam jinam než na koberec. Když ji načapem, letíme s desinfekčním ubrouskem ale určitě ji nepřistihneme vždycky. My máme už mnoho let vysavač VAX, který i pere a podle potřeby koberce vypereme. Zpravidla přidáme i čalounění. Možná by to byla jedna z možností, jak se zápachu zbavit, protože voda v koberci staré skvrny rozmočí a vysavač ten sajrajt vytáhne ven. Třeba by to pomohlo i na dřevěnou podlahu, protože doba namočení je poměrně krátká a vysavač má dost dobrý výkon. Čistí i pevné povrchy. A prací roztoky moooc krásně voní. Aspoň nám jo. Tak přeju úspěšný boj.
Děkuji za tip, ten VAX vypadá moc dobře, prozkoumám. Stejně necháváme koberce čistit, takto bychom to zvládli svépomocí.
U nás jsou ty kocouří nehody čistě záležitost poslední doby (byla jsem na prac. cestě a když jsem se vrátila, zjistila jsem, že je načůráno před kočičím wc. Kocour si zranil nohu, a tak měl problém "překročit" prážek na kočičí wc a vyčůral se před ním.
Jelikož je v celém bytě koberec, vsáklo se to do něj (i přes rohožku před kočičím wc :-/ ) (Navíc byt 2+1, takže zápach docela výrazný všude). Přítel má opravdu velmi slabý čich, takže neměl několik dnů tušení, že se něco stalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.