Hodit k seriku pet lahev s necim sladkym. Vrsek s hrdlem odriznout, otocit hrdlem dolu a zastrcit zpet do zbytku lahve. Vosy uz se ven nedostanou. V kombinaci s tou tkaninou to musi klapnout.
Mám ten samý problém, na šeříku je asi tak několik desítek sršní. Kůra už je na některých větvičkách úplně oloupaná a šeřík tak z poloviny se suchým listím. Chytat je do láhve a něčím sladkým nebo pivem sice pomáhá, ale naprosto nedostatečně. Přilétají další a další a než se stihnou chytit nadělají další škody. Jdou po planém šeříku, ale ještě více se jim zamlouvá roubovaný velkokvětý. Na tom jsem je pozoroval již loni a letos mi ho spolu se suchem snad zničí úplně.
Jeste me tak napada, co ten kminek a vetvicky natrit (nastrikat), ovocne stromy se tim bezne natiraji tak tipuji ze seriku to taky neublizi a myslim ze jim vapno moc chutnat nebude.
Tento problém jsem vyřešila tím, že jsem z několika velikých záclon ušila velikánskou a přehodila přes keř, aby se tam ty mršky nedostaly. Zpočátku neustále lítaly a hledaly skulinky, teď se zdá, že to vzdávají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.