Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypudit sršně ze šeříku, který okusují?

Od: susenka* odpovědí: 6 změna:

Letos mi sršni ožírají kůru větviček šeříiku, poradí mi někdo, čím je odehnat a šeřík zachránit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

u kamarádky vykusují kousky rákosu, co má na plotě. U šeříku bych zkusil přehodit jemnou tkaninou proti ptákům - nic lepšího mě nenapadá...

hodnocení

0x

Hodit k seriku pet lahev s necim sladkym. Vrsek s hrdlem odriznout, otocit hrdlem dolu a zastrcit zpet do zbytku lahve. Vosy uz se ven nedostanou. V kombinaci s tou tkaninou to musi klapnout. ;)

doplněno 25.08.09 09:55:

A srsni taky *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Oni ji neožírají,jsou to masožravci.Používají buničinu ke stavbě hnízda.

JABRAKA

george88
hodnocení

0x

Mám ten samý problém, na šeříku je asi tak několik desítek sršní. Kůra už je na některých větvičkách úplně oloupaná a šeřík tak z poloviny se suchým listím. Chytat je do láhve a něčím sladkým nebo pivem sice pomáhá, ale naprosto nedostatečně. Přilétají další a další a než se stihnou chytit nadělají další škody. Jdou po planém šeříku, ale ještě více se jim zamlouvá roubovaný velkokvětý. Na tom jsem je pozoroval již loni a letos mi ho spolu se suchem snad zničí úplně.

Jeste me tak napada, co ten kminek a vetvicky natrit (nastrikat), ovocne stromy se tim bezne natiraji tak tipuji ze seriku to taky neublizi a myslim ze jim vapno moc chutnat nebude.

bobrey
hodnocení

0x

Tento problém jsem vyřešila tím, že jsem z několika velikých záclon ušila velikánskou a přehodila přes keř, aby se tam ty mršky nedostaly. Zpočátku neustále lítaly a hledaly skulinky, teď se zdá, že to vzdávají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]