Dobrý den, prosím o radu. Skoro 2 roky máme doma psa z útulku, cca 9tiletého. Celou dobu to bylo s venčením v pohodě, ale posledních pár týdnů začal občas v noci kakat a čůrat doma, jenže se to stupňuje a teď už to udělá i odpoledne, dnes například asi tak 3 minuty po tom, co jsme přidali z procházky. Když je přes den sám doma, tak to neudělá, ale v noci, když spíme a teď dokonce i když přítel byl ve stejném pokoji (jen ho přímo při tom neviděl, cítil až potom smrad). Nemůžete mi někdo poradit, co s tím? Nemůžu přijít na tu příčinu, když rok a půl to fungovalo bez problémů a teď se nám to "rozbilo"...
Změnili jsme granule, protože ty staré přestal úplně žrát, tak jsme přešli na jiné a ty už zase jí v pohodě. Ale nenapadlo mě, že by to s tím mohlo mít souvislost?
Hovínko má stále pevné, řekla bych ukázkové, žádné bláto. Skočili jsme jen na jiné granule, ale také kvalitní (MARP), takže žádný odpad mu nedáváme. A on kaká i venku, ale nechává si něco i na doma, mi přijde... Není to tak, že by to nestíhal ven, on se vykaká třeba pár minut po návratu zvenku.
Asi se něčeho začal bát venku. Mohlo ho při venčení něco štípnout a tak si to stím nějak spojuje. Nebo jestli byl teda z útulku, kdoví jestli ho před tím někdo netýral a venku něco viděl, co mu to připomnělo a jeho chování se změnilo. Nebo ho něco bolí, má jiné trávení.
Ale on jako kaká i venku, někdy i 3x během jedné procházky, s tím nemá absolutně problém... Venku se mu nic nestalo, aspoň nikdo nic nevíme, a je stále stejný, veselý. V útulku byl proto, že se ztratil, ale týraný určitě nebyl, bylo vidět, za je to postelový mazlený pes, neměl žádné strachy, nic.
Vzhledem k Vašemu komentáři (i venku kaká i 3 x) bych uvažoval na připomínce viz gumidek. Změna krmení, krmiva, případně i napájení v souvislosti s krmením. Ale problém může opravdu případně souviset i s věkem a případnými zdravotními problémy. Pokud nepomůže úprava stravování, případně častějšího venčení, doporučuji konzultaci s veterinářem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.