Prosím pomoc!Jednou v noci mě probudil strašný dusot otevřela jsem ospale oči ale nic sem neviděla když sem zjistila že je to můj králíček (kterého miluji) šla jsem se podívat co se děje dolila jsem mu vodu a nasypala čerstvé žrádlo,ale králíček dupal a pískal dál nevydržela jsem to a malinko jsem ho plácla přes zadek.Od té doby k němu sice mohu ale nechce se semnou mazlit ani se nachat pohladit.Prosím poradte jak si ho opět udobřit a získat zpět jeho důvěru.
Ahoj Peti, je dost možné že ho v noci něco vylekalo, že se mu něco zdálo, i zvířata mají sny, to nikdo nepopře! je dost možné, že jak si ho za tmy pohladila tak se lekl, moje morče to taky dělalo, jinak zkus ted být pořád s ním hlad ho a nech mu rozsvíceno, a dej mu čas..
pa ivča
...*
Mám jeden návrh(u mého králíčka to pomohlo),nejlepší je to v malé místnosti.Vypustíš ho z klece a lehneš si napříč místnosti,takhle tam budeš ležet asi hodinku a necháš králíka aby tě očichával,přeskakoval a pokud k tobě přiběhne tak se nehýbej a nic nedělej.Tak to dělej asi 3-4 dny.(od 3.dne můžeš dát pamlsek když k tobě přiběhne-nehladit!)Asi 5.den když k tobě přiběhne dej mu očichat svou ruku a pokud neodběhne zkus ho lehce pohladit po hlavičce, pokud odběhne jak k němu budeš vztahovat ruku vše musíš opakovat od fáze s pamlsky.Pokud neodběhne tak ho asi tak 5x až 6x pohlaď a patom se nehýbej.Až přiběhne znova tak ho pohlaď znova.(hlaď ho asi tak 4-5 dní)hlazení střídej s pamlsky.Další dny už si sedni s nataženýma nohama,když přiběhne tak se nehýbej(nehýbej se asi 2 dny)Další dny když k tobě přběhne tak ho jemně pohlaď po hlavičce a střídej to s pamlsky.Uvidíš že další dny k tobě bude mít větší důvěru.Ale asi tak týden ho NECHOVEJ A NEMUCHLEJ!Až vycítíš že k tobě má důvěru tak ho můžeš párkrát vzít do náruče ale netahej ho pořád.Při tomto"znovuochočování"j potřeba hlavně obroooovská TRPĚLIVOST! A nikdy králíčka nezaháňej do rohu a neďělej prudké pohyby!A mimochodem to"plácnutí"bylo od tebe velmi NEUVÁŽENÉ!V první řadě si měla jemně zkontrolovat jesli ho něco nebolí nebo jestli není nemocný a uklidnit ho (mluvit na něho,jemně ho hladit).POZOR je možné že si králíčkovu důvěru už nikdy nezískáš,ale s velkou trpělivostí si myslím že se to povede.Hodně štěstí!
Pískal? Tak to je hodně vážné! Králíčci vydávají nějaký zvuk jen při velkých bolestech nebo když se opravdu hodně bojí... Je možné, že jak jste ho plácla, byť sebemíň, si teď může jeho útrapy spojovat s vámi, získávat sebedůvěru může být hodně těžké...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.