Nejste přihlášen/a.
To je povaha a i kdybyste ji odchytil, tak kam ji umístíte? V bytě se bude stresovat, a každý kontakt pro ni bude nepříjemný. Myslím, že mazlíka z ní neuděláte.
Takhle krmím dva a půl roku kocourka, kterého někdo vyhodil, nebo se zatoulal, byl i zraněný, a nedovolil mě se k němu přiblížit, je značkový, perský, potřebuje česat, tahá za sebou dredy, a ještě jsem se k němu nepřiblížila blíže, než na metr a půl. Vždy uteče a syčí. Ani s domácí kočkou se nespřátelil.
Jediná možnost je past, něco jako na kunu, do které nastražíte jídlo.
Denně krmím jednu venkovní kočku. Už téměř rok. Bylo to vyzáblé ubožátko, velmi plaché. Začala jsem dávat krmení na jedno poměrně bezpečné místo kryté stříškou, aby to nezmoklo. Dávejte kapsičky. Granule ta "moje" nejdříve odmítala, i když byla opravdu velice hubená. Micka se začala osmělovat tak na dva metry. Předtím jsem někde vyčetla, že když se člověk na kočku podívá a několikrát po sobě zavře na chvíli oči, bere to kočka jako přátelskou výzvu. Jestli pomohlo toto nebo soustavné krmení, nevím. Ale trvalo to jistě tři i čtyři měsíce, než se dala pohladit a pak i chytit. Takže už je vykastrovaná, teď čerstvě odčervená.
Nepravidelných krmičů je víc, od mnohých se dá pohladit, ale do náruče ji asi mohu vzít jen já.
Vám doporučuji trpělivost. Snad je to kocourek, jinak se nějaký kocour postará, aby se kočičí parta rozrostla...
Je možné, že k tomu houfu nepatří, že přišla později a do jejich vazeb nezapadá. Copak, dala by se nějak chytře lapit, přiklopit při žraní, vypustit v uzavřeném prostoru, krmit, zbavit parazitů..A časem vykastrovat, až bude polapitelná - děsně škrábe a kouše při odchytu. Zvykla by si na Vás myslím brzy, kdyby byla sama a jediná. Největší problém, si myslím, jsou ty Vaše dvě kočky doma. Ty ji nejspíš vyženou, nebo dají nějak pocítit, že jim vlezla do rajonu. Možná dát ji někomu z příbuzných, sousedů či známých a mít k ní blízko...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.