Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nalákat divokou kočku

Od: doutnak® odpovědí: 7 změna:
Ahoj.Přihlouplý dotaz.V práci ve velké fabrice žijou desítky koček..Jsou tu zvyklé a dost lidí je krmí atd.Jedno osamocené kotě ale žije tak nějak divně..je mu cca půl roku a s ostatními kočkami se "nebaví".. Vypadá zdravě a napadlo mě,ho chytit a najít mu normální domov..Doma už mám kočky dvě a jednu jsem taky přinesl odsud.Zkoušel jsem jí nalákat na jídlo,ale zatím se nedaří.Má někdo nápad,jak jí přilákat? Co platí na tyhle samotářské kočky..?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Hledejte radu u profesionálů. Kastrační a krmičský program FELITI se zaměřuje na kastraci volně žijících koček bez majitele a vrací je zpět do jejich lokality. Tedy mají zkušenosti a umí odchytit i úplně divoké kočky.

Kromě pamlsku můžete zkusit kozlík, ten kočkám voní a přitahuje je.

minsk
hodnocení

2x

To je povaha a i kdybyste ji odchytil, tak kam ji umístíte? V bytě se bude stresovat, a každý kontakt pro ni bude nepříjemný. Myslím, že mazlíka z ní neuděláte.

Takhle krmím dva a půl roku kocourka, kterého někdo vyhodil, nebo se zatoulal, byl i zraněný, a nedovolil mě se k němu přiblížit, je značkový, perský, potřebuje česat, tahá za sebou dredy, a ještě jsem se k němu nepřiblížila blíže, než na metr a půl. Vždy uteče a syčí. Ani s domácí kočkou se nespřátelil.

Jediná možnost je past, něco jako na kunu, do které nastražíte jídlo.

hodnocení

Tahle je taky nějaká "lepší" asi křížená s perskou a právě pohled na ní,jak tu žije v prachu,šmíru a rámusu mě netěší.Máme ve městě více záchranných stanic pro kočky..Napadlo mě, vzít jí tam.Asi přišla o matku.Ostatní kočky si tu žijí tak nějak smířené se svým životem.

hodnocení

2x

Denně krmím jednu venkovní kočku. Už téměř rok. Bylo to vyzáblé ubožátko, velmi plaché. Začala jsem dávat krmení na jedno poměrně bezpečné místo kryté stříškou, aby to nezmoklo. Dávejte kapsičky. Granule ta "moje" nejdříve odmítala, i když byla opravdu velice hubená. Micka se začala osmělovat tak na dva metry. Předtím jsem někde vyčetla, že když se člověk na kočku podívá a několikrát po sobě zavře na chvíli oči, bere to kočka jako přátelskou výzvu. Jestli pomohlo toto nebo soustavné krmení, nevím. Ale trvalo to jistě tři i čtyři měsíce, než se dala pohladit a pak i chytit. Takže už je vykastrovaná, teď čerstvě odčervená.

Nepravidelných krmičů je víc, od mnohých se dá pohladit, ale do náruče ji asi mohu vzít jen já.

Vám doporučuji trpělivost. Snad je to kocourek, jinak se nějaký kocour postará, aby se kočičí parta rozrostla...

liska5
hodnocení

0x

Je možné, že k tomu houfu nepatří, že přišla později a do jejich vazeb nezapadá. Copak, dala by se nějak chytře lapit, přiklopit při žraní, vypustit v uzavřeném prostoru, krmit, zbavit parazitů..A časem vykastrovat, až bude polapitelná - děsně škrábe a kouše při odchytu. Zvykla by si na Vás myslím brzy, kdyby byla sama a jediná. Největší problém, si myslím, jsou ty Vaše dvě kočky doma. Ty ji nejspíš vyženou, nebo dají nějak pocítit, že jim vlezla do rajonu. Možná dát ji někomu z příbuzných, sousedů či známých a mít k ní blízko...

hodnocení

Domů jí brát nechci.Zajistil bych základní prohlídku a "servis"na veterině a nabídl jí nějakému spolku, který už by jí páníčka našel..Je hezká a to je předpoklad zájmu.Pochopitelně mě jde o ní... Spíš o to, najít člověka se zkušenostmi, který by si jí vzal
liska5

Přes fcb nebo chovatelské kroužky. Na vsi se zmínit v obchodě, hospodě, děcka ať se poptají u spolužáků. Někde se to dá i vyvěsit s kontaktem na Vás. Třeba ve Zverimexu, či prodejně krmiv někde mají nástěnku s inzercemi zvířat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]