Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchova

Od: adrian* odpovědí: 3 změna:

Dobrej mám dotaz mám 8 měsíčního křížence staforda z německým ovčakem Maxe byl jsem sním venku a zničeho nic začal přetahovat se semnou o vodítko vrčel na mě a štěkal nikdy to ještě neudělal stalo se to po prvé a nevím proč nikdo mu nic neudělal má vše co potřebuje věnuji se mu 24/7 chodím sním ven hraju si sním
Odpovědět

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jak jste to v tom okamžiku řešil? Dal jste mu okamžitě sérii povelů ( Dost, k noze, sedni)? Okamžitě poslechl? Jestli ne, tak hned výcvik. Mmchdm, mám vlčandu, která se občas chová podobně, jenže u ní to je výzva ke hře. Přinese mi balonek, položí k nohám a začne takhle vyvádět. Kdo ji nezná, ten balonek nezvedne. Ale to asi nedokážete rozlišit, ona na povel hned přestane.

doplněno 15.02.22 09:23:

Tak jinak - pes bude dělat pouze to, co Vy chcete a kdy to chcete. Mazlit se budete, pokud chcete Vy, ne on. Psa přivoláte, posadíte, nějaké povely pocvičíte a pokud bude šlapat, odměníte. Piškotem, hrou, mazlením. Pokud udělá, co nechcete - okamžitě ostrý povel - Ne!, Sedni! a podobně. Žádný pamlsek jen tak, vše za odměnu. Projděte si tady rubriku psi, zvláštní pozornost věnujte radám Idanova.

adrian*
hodnocení

No jelikož se mi to stalo poprvé nevěděl jsem co dělat
dal jsem mu povel aď si sedne a začal ještě víc skákal na mě vrčel a štěkal myslel jsem že snědl něco jedovateho proto se tak chová se psem jsem neměl nikdy žádné problémy dokonce hned potom jak jsem sním přišel domů se ke mě mazlil

hodnocení

2x

Tento typ psa vyžaduje důkladný výcvik už od ranného věku - 3 měsíce! Je nutně, aby věděl kdo je pánem a respektoval vždy jeho nadřízenost. Je trochu později, ale honem na výcvik k odborníkům!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]