Dobrý den, již 8 let máme v domácnosti andulku, jenže poslední dobou se chová velmi nestandardně. Jakmile se ocitne sama, tak řve jak na lesy, je to strašný zvuk. Když se mamka vzbudí a jde si pro snídani, tak k ní andulka letí, nechce se pustit a pořád fňuká. Když máma odejde do práce a v kuchyni se objeví někdo jiný, tak se andulka zase nechce pustit jeho. A tak ji mám takhle každý den od rána u sebe, ani pro pití si dojít bez ní nemůžu, protože hned začne kvičet. Ale jakmile přijde domů mamka, tak je zase andulka přilepená jen na ní. Dříve se takto nechovala, čím by mohlo být toto chování způsobeno? Mohou mít andulky úzkosti? Nemáme v domácnosti žádné jiné zvíře, kterého by se mohla bát. Děkuji za všechny rady.
Andulce je prostě smutno. Tohle je úzkost ze separace. Největším trestem pro mnoho tvorů je samota. A andulka je zoufalá. Jestli jí chceš pomoci, pořiď jí ještě jednu. nejlépe druhé pohlaví. Nenechej ji trápit!
doplněno 11.02.22 12:15:
Tak jako jsou lidé, tak jsou zvířata jsou každá jiná osobnost. Někomu samota vadí, jiný je z ní zoufalý. Nějaké zkušenosti z minula v tomto směru nemusí být směrodatné. Konec konců, nemusí te pořídit milenku, stačí kamarád. Prostě společnost.
kralovi*
Žádné z předchozích andulek, co jsme měli, se takhle nechovaly, to mě na tom zaráží. A pořízení druhé andulky druhého pohlaví, by podle mě nadělalo víc problémů než užitku...nepotřebujeme ptačí miminka.
Jestli to nebude tím, že má andulka už dost let a zrovna tato může být taková jiná, lítostivá. Jako i člověk když stárne, už není si tak sebejistý, cítí se zranitelný, potřebuje oporu. Proto tak řve, nebo spíše brečí, potřebuje být pořád u někoho. Jinak v tomto andulčím věku by asi nová druhá andulka nebyla moc vhodná, možná by se klovaly, nebo ještě více řvaly obě dvě. Jinak, snad jí nic nebolí, to by se asi chovala jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.