Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

“Pomoc proč útočí”

Od: zlatka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den prosím o radu mám čivavku fenku 3,5 roku při venčení a procházkách se s pejsky očuchá a po chvíli na ně zaůtočí nevím jak tento nešvar odstranit.Je to už třetí pejsek co máme a ani jeden nám toto nedělal.
Děkuji za každou možnou radu moc nás to trápí.Zlatka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nesmis, fuj, porad dokola a chvalit, kdyz je hodna.

meri
hodnocení

0x
Dobrý den, vítejte v klubu Mexických divošek.. Každý pes jiná povaha. Ano, je to tak.Ale se všema zvířecíma mazlíkama. Mám také čivavu a je s ní problém s pejskama. Lidi miluje, ale čtyřnožce bohužel ne. Prostě je to taková povaha.Venku chodí jen na vodítku, protože se obávám, že by došlo ke konfliktu. Také jsem měla pejska, který byl pohodář, kamarádil se s ostaníma psíkama. Naší Čivavce je devět a její smečka jsou lidé. Vzhledem k jejich povaze si myslím, že jsou extremně obranitelské. Snaží se Vás chránit a bohužel si vás i trochu usurpuje. Čivavka si totiž v rodině vybere a upne na jednoho člověka který je pro ni Alfou. Ačkoli má ráda celou lidskou smečku. Určitě ji netrestejte, to je marné. Čivavy jsou strašně inteligentní a mají svoji hlavu. Já už zkusila stovky rád a stejně nemá pejsky ráda. Ale miluje děti a nikdy by člověk neublížila a to je důleżitė. To máte jak u lidí a jiných zvířecích tvorů.. Ne každý je snášenlivý..

makk
hodnocení

0x

Když vy nemáte psa, ale větší myš :). Prostě se psů bojí a pes když se bojí tak útočí. Dávejte jí najevo, že jste s ní (třeba ji hlaďte) a když bude mít tendenci útočit, tak jí před čumák dejte vaši ruku. To je něco, co zná a ví, že je to bezpečí. Netahejte ji za vodítko od toho psa, vodítko musí být volné. No a samozřejmě kontakt se psy vyhledávejte, protože jen tréning dělá mistra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]