Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj pes kouše nového partnera a dělá mu naschvály

Od: kate1990 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, mám fenku jezevčíka (4,5let) celý její život byla zvyklá, že mě má jen sama pro sebe a je na mě hodně fixovaná. V létě jsem si našla partnera a od té doby se uplně změnila, z hodného mazlivého psa je agresivní nevrlý pes. Partnera bez důvodně kouše a neustále mu dělá naschvály v podobě, že se někde vyčůrá nebo i hůř. S přítelem si chceme pořídit miminko, ale přítel se momentálně bojí, že ublíží i miminku. Příteli už dochází trpělivost, prosím poradíte co s tím.
Můj pes kouše nového partnera a dělá mu naschvály

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

10x

Zdravím. Nejdřív přestaňte psovi podsouvat lidské vlastnost. Pes neumí ani žárlit, ani dělat naschvály. Veškeré chování psa vychází ze spolupráce ve smečce, z toho, zda uznává svého člověka jako vůdce, nebo se cítí být vůdcem on sám. Kdybyste byla svému psovi vůdcem, automaticky a rád by přijal kohokoliv, koho vy byste určila, člověku by se hned podřídil. Vaše fenečka vás miluje, ne jako svého vůdce, ale jako svůj majeteček. A přišel někdo, kdo jí chce majeteček po 4,5 letech najednou vzít. Psi nejsou hloupí, majeteček si hlídají. Vaše fenka je malá tělem, ale psychicky nad vámi. A to je ten problém. Váš partner není další člen smečky, vy jste mu přidělila post vetřelce. Fenka není podřízená vám, nechce se podřídit ani jemu. Ale komunikuje. Její vyměšování doma nejsou naschvály, ona komunikuje. Psi neumějí mluvit, tak si svou močí a stolicí označují své území a své věci. Ona vám oběma říká, že to všechno je její. Vy jí sloužíte a krmíte ji 4,5 roku, tedy k vám je shovívavá, ale toho vetřelce ve své noře (bytě) prostě nechce! Vy jí to necháváte dělat (což by nadřazený pes nedopustil) a ona to bere jako souhlas = podřízení se jí. Vy jste jí od léta nevysvětlila, že přítel tam prostě bude a ona se k němu bude chovat s úctou, protože vy jste vůdce a vy to chcete. Takže jediné, co musíte udělat = začít se chovat asertivně, nadřazeně, jako šéf. Ne být zlá nebo vzteklá, jen psychicky silná a přesvědčivá (máte výhodu = fyzicky ji přemůžete). Vaše fenka neví, že se nechová správně => protože vy jste ji to tak naučila a 4,5 roku nechala dělat. Už ji nesmíte nechat dělat to, co by dělat neměla. Ne mluvením či křičením (pes nerozumí lidské řeči), ale názorně = dát jí doma obojek a vodítko a tím ji donutit se chovat správně. Za vše správné hodně chválit a odměnit oblíbenou dobrůtkou, toho nesprávného si nevšímat. Např.: má vstoupit přítel, vy s fenkou na vodítku u nohy přijdete k němu ke dveřím, jí po povelu SEDNI donutíte, aby si sedla a zůstala na místě, vy sama přítele přivítáte, jak se patří, ona čeká (s přišlápnutým vodítkem k zemi). Pak ji dovedete na její pelíšek a necháte ji tam. Po očku sledujete, zda mu nechce zopakovat (výměšky) co všechno je její a nenecháte ji to (za obojek, za vodítko) udělat. Začnete dělat činnosti, které psa podřizují: do dveří 1. lidi – pak pes, najíst nejdřív lidi – pak pes, pes vždy na zemi – lidi na židli, křesle či gauči... Až začne respektovat vás, začne respektovat i přítele. Přítel ať ji víceméně ignoruje, přijít musí ona k němu, ne se vnucovat on jí. Úspěch záleží jen a jen na vás jediné. Ida

tabletka*

Ohne srande, obdivuji vaše znalosti psí etologie. Kdyby toto znal každý pejskař, byl by to ráj a mnozí kritici pejsků by rádi zmlkli.

max2
Idanova, presne. Psik si asi vzdy vse vynutil a bylo mu doprano, najednou tam ma vetrelce. Psa jsem si vzdy srovnal, stacilo ho zvednout nebo povalit a zjistil, jak je proti me bezmocny a bezbranny.
Koho jsem musel ale vyresit, byl kdysi kocour u byvale pritelkyne. Vzdy, kdyz jsem k nim prisel a kocour si myslel, ze jej nevidi nikdo z rodiny, pribehl a snazil se me seknout drabkem. Jednou jsem si jej takto vycihnul, kdyz byli daleko a dostal ode me poradnou tafku, az se prekulil. Nejprve uplne vytrestil oci, nikdy se mu nic podobneho nejspis nestalo. Cekal jsem od nej nejaky razantni utok, ale stahnul se. No a od te doby jsme byli nejlepsi kamaradi. Hehe
Akorat je zajimave, ze v te rodine to nebylo nikomu divne, ze se kocour zmenil a chodi se se mnou najednou vzdy vitat.
Znamy presne toto provedl s papouskem, ale jeste tvrdeji.

Max, ono to, jak máte představu, nejde. Pro paní, slečnu by to určitě byla konečná, kdyby psina pár schytala. Není jen pes. Je i jeho paní, rodina a domov a z toho je potřeba vykličkovat a neničit. *hej*Není potřeba být zbytečně tvrdý a u tak malého psa by to opravdu bylo zbytečné.

max2
Babkazov, to samozrejme majitelka nesmi videt, kdyz ji bude rovnat psa.
Ten papousek to taky nikomu nerekl, ze byl v bezvedomi, kdyz byl nakopnut na zed.
Ke me se neodvazil priblizit, bo citil, ze by s nim byl kratky proces. A to jsem pratelska povaha. Hehe

hodnocení

3x

Daklové, to je kapitola sama pro sebe. Vypadají jako panenky, ale v v duši a v srdci jsou to velicí, tvrdí hrdinové na krátkých nožkách. Když je v noře s liškou sám, proto byl vyšlechtěn, musí mít sílu, odhodlání a tvrdost situaci, přežít. Takže se nedejte zmást holubičí tváří, kterou dává světu na odiv. *hej*Já si myslím, že by přítel měl psinečku získat. Hrát si s ní, dovádět, ale nepodbízet se, nenechat jí velet. Je možné, že on má rád vás, ale ji ne a ona to ví a dává mu to " sežrat". A vy byste se neměla, před ní se ho zastávat a dělat pořádek. To musí on. Laskavě a důsledně. Už to není lovec a tedy nemusí mít jen jednoho, kterého poslechne. Vždycky zůstanete ta nejdůležitější, ale přibere i mužského. A dítě, to řešte, až bude na světě. Ona s vámi těhotenství bude prožívat a bude vědět, kdo to přilo na svět. Bude to mimino a současně i část vás.

minsk
hodnocení

1x

Samozřejmě žárlí psinečka.

Ať jí dává žrádlo a pamlsky přítel.

Třeba i z ruky. A vlídně na ni mluví. Má vůbec přítel zvířátka rád? Myslím ale opravdu, ne jenom, že tak Vám odpoví. Psi a kočky tohle totiž opravdu vycítí.

Chodit s ní hezky ven a hrát si s ní.

Jsou to pořád zvířátka, ale své city nedokáží korigovat jako lidé.

Při milování s přítelem jí můžou Vaše aktivity fyzické i hlasové připadat, že Vám přítel ubližuje. Psi tohle nesnáší dobře.

Pokud to půjde, zavřít někam dále a v posteli se trošku krotit.

smode2

Možná by bylo lepší sex vůbec neprovozovat, od partnerky se držet nanejvýš do jednoho metru vzdálenosti a mluvit na ni jen potichým líbivým tónem...aby se to agresivní psí prase náhodou necítilo špatně nebo dokonce neurazilo*smich*

smode2
hodnocení

1x
Tohle se dít u mě doma tak se s tím psíkem velmi tvrdě vypořádám a byl by jako beránek který se rád schová kdykoliv mě uvidí. Ovšem pokud plánujete mimi je to úplně jiná situace. Ublížení miminu nehodlám riskovat ani v nejmenším. Psa bych dal okamžitě pryč, ne-li na utracení.

Tedy, vy jste genius, vy jste na to přišel!

smode2

Geniální? To snad ani ne*smich* ale dávat jednoduše přítelkyně přednost před dítětem psovi a riskovat tak že mu tento zjevně agresivní a kousající psík ugřufne ruku nebo ho jinak zmrzačí či rovnou zakousne do hlavičky v kočárku aby se tak zbavil konkurence tak by to byla rázem přítelkyně bývalá:) ale řekl bych že na tak krystalicky čistou a jasnou úvahu každého normálně uvažujícího člověka ani není třeba být geniální :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]