Nejste přihlášen/a.
Jitulko, momentálně mám čtyři psy. Ráno jdu s nima ven kolem šesté, vracíme se kolem osmičky, ještě hodinu jsme na dvoře. Do práce chodím na deset. Večer kolem půl sedmé jdeme ven, něco přes hodinu. Kolem jedenácté večer znovu. V tomto okamžiku mi jeden sedí na PC stolu, druhý kempuje pod ním. A dva velcí sedí po stranách a kontrolují, co píši. A to nemám tak aktivní psy, jako Vy. Prostě jsem je chtěl a tak svůj život organizuji podle nich. Naštěstí mám stejně postiženou přítelkyni a když nestíhám, funguje ona.
Já teda neznám belgický vlčáky, ale mám doma 2 belgický ovčáky, obě feny, jedný je 9 let a druhý 7 a jsou hravý pořád, teď už teda jenom hrabou po zahradě a koberec z boudy jsem vyhodil už dávno.
Belgický ovčák se nedá utahat, má to v genech, dokáže celý den běhat kolem stáda, je neunavitelný a nevadí mu zima
Vřelý, nejvěřelší souhlas. Kdyby to bylo dítě, tak by bylo jasné, že je hyperaktivní, ADHD. Je neuvěřitelné, co tihle psi dovedou, když je dostane do rukou mladý hyperaktivní mužský. To je pak dvojka jako z animovaného filmu. Tento pes pro vás není vhodnou volbou. On potřebuje činnost, procházka nestačí. Trápíte se oba.
Proto je máme dva, aby se dokázali aspoň trochu vylítat po zahradě, když se pořád honěj kolem baráku, teď jim do party přibyla ještě jakutská lajka a to je teprve tanec, to je hroznej pošuk, ale taky nejvíc z nich hrabe.
To není výsměch, jenom konstatování, že každej pes je jinej, každej má svoje jedinečný vlastnosti a chování, nejde je všechny mít jak podle šablony, ano, dají se vycvyčit, ale mají svůj vlastní rozum a instinkty a jsou každý jinak hravý, časem bude spát celou noc, ale to přijde až časem.
A jestli ho máš celý den a noc venku, tak se nediv, nudí se sám venku, vem ho na noc domů a uvidíš, co to udělá.
Zdravím. @berger s kolegy to napsal přesně. Jen doplním. Máte odrůstající štěně plné elánu a energie, kterou potřebuje uplatnit. Bylo by vhodné, abyste si alespoň teď, dodatečně, sehnala co nejvíc informací o Belgických ovčácích. Na cvičáku se odehrává názorná ukázka "jak na to", ale ta hlavní práce se psem musí probíhat doma a v přírodě. Není možné nacpat psovi hračky a špalky a čekat, že se zabaví sám. Belgičák je velmi aktivní plemeno, které nutně potřebuje spolupracovat, hlavně s vůdcem své smečky. Je fůra literatury na téma – jak zaměstnat svého psa a jak komunikovat se svým psem. Načtěte si. Nebo se obraťte na Klub chovatelů belgických ovčáků. Pejskaři jsou vždy ochotní přispět radou o belgičácích ze svých zkušeností. Ale jediná cesta k úspěchu je, věnovat svému pejskovi čas. Mít psa - je závazek, mít skvělého psa – je strávit s ním všechen možný čas. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.