Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si poradit ze sousedy vs týrání psa?

Od: pe* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.Potřebuji poradit,máme doma psa bígla jménem Rex. Je mu 15 měsíců a máme ho venku ne zahradě,bohužel chodíme do práce na směny a proto je zavřený v kotci.Samozřejmě ,pokud máme čas tak se mu věnujeme,ale bohužel nemůže zůstat půštěný venku bez dozoru,poněvadž by zničil celou zahradu. Sousedi naproti nám nám opakovaně sprostě nadávají a vyhrožují,že ho otráví a ,že si na nás budou stěžovat.Ano samozřejmě ,že štěká a kňučí hold je to pes!.Ti sousedi mají 5 koček ,které on samozřejmě vidí.CO MAME DĚLAT! Poraďte nám.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

4x

Podle me je to uplne spatne polozena otazka. Ne co mate delat se sousedy, ale co delat se svym psem. To, ze pes steka a knuci neni normalni, neni to tim, ze je to proste pes. Jasne, ze tim nemyslim, ze by normalne pes nemel ani hlesnout, ale jestli steka a knuci tolik, ze to sousedy tolik vytaci, neni to normalni. I na kocky kolem si pes zvykne a pokud jde do kotce odpocivat, tak mu budou uplne jedno. Nechci se vas dotknout, ale uprimne - poznamka o tom, ze je to holt pes, tak steka a knuci v kombinaci s vetou pokud máme čas tak se mu věnujeme, ve me vzbuzuje jen to, ze se proste psovi dost nevenujete a on pak takhle vyvadi. Nepisete co se psem delate za aktivity, kolik se mu venujete nez odejdete do prace a kdyz se vratite, jak se ho snazite unavit. Mate doma velmi aktivniho mladeho psa narocneho na cinnost a pohyb a je potreba mu ho doprat, stejne tak jako unavit ho psychicky. Pkud mu to nedoprejete, odnasi to on, vy i sousedi.

bellis*
hodnocení

3x

Že máte psa v kotci, to chápu. Že vám sousedi nadávají, to taky chápu. Bojím se, že nezbývá, než zatnout zuby a doufat, že se pes sklidní. Je tu taky možnost pořídit mu kotě. pokud si zvykne na kotě, možná by ho tolik nedráždily sousedovy kočky. A co se těch stížností týče, pokud pes neruší noční klid, sousedovy stížnosti budou bezpředmětné.

martina30*
hodnocení

2x

Pokud mají 5 koček,tak s tím nic nenaděláte.Nejlepší psa naučit doma a nebo v garáži nechat zavřeného.Jinak s tím nic neuděláte.Já už se ohledně sousedů,také stěhovala.

lidka*
hodnocení

2x

Pokud bude rozumná přestupková komise, tak nemají šanci si stěžovat. Já vždycky říkám, že je lepší štěkající pes, než záludný štěkající soused. Kdybyste neměla psa, tak máte jejich kočky určitě na zahradě. Také si myslím, že se zklidní, i když bígl je takový rošťák - chce společnost a hlavně pohyb. Ono se mu stýská, když zůstane sám v kotci. Zkuste požádat sousedy, ať mají trpělivost. Kdyby byli rozumní, tak ho mohou i oni zklidnit, kdyby na něho občas promluvili. Je to těžké - chce to víc tolerance mezi lidmi. *tuc* Ale v tomto případě to asi nebude fungovat, když vyhrožují otrávením psa. Já jsem to na vlastní kůži zažila, že mi někdo psa otrávil - umřel mi pod rukama. Potvrdilo se to na veterině. *plac*

papene*

:)Bohužel i mě se to stalo.

Moc nepříjemná zkušenost*plac*

Byl to jed na krysy.

Bojovala skoro celý den,ale marně.

Zkuste zajít na cvičák,třeba poradí.

Nebo ten psí psychiatr.

Hodně štěstí*palec*

PS.

Já tady píši a mezi tím mě kočka(ale naše)začala okusovat kuř.prsíčka.*bzum*

Přidala se i jedna psí holka.*bezim*Běžím je umravnit.

rijk

Štěkající pes nebo záludný soused je obojí špatná varianta pro druhou stranu. Pejskaři jsou jako kuřáci, neohleduplný s plnou pusou výmluv a omluv pro svůj koníček.

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak zničí zahradu? s čím chcete vlastně poradit? jedná se vám o velikost kotce pro psa?

ppe
hodnocení

Kotec má velký 5x1,8m .Okusuje nám stromy,skáče po lavičce atd.Spíš jde o sousedy!

ukulele*

i když se vám to nebude líbit, spíš jde o vás! domnívám se, že sousedi tam bydleli mnohem dřív, než jste si psa pořídili. Nějak nechápu co to znamená okusuje nám stromy? lze použít pletivo, popřípadě udělat plůtek z latí kolem stromků a ten termín skáče po lavičce? no a co, tak ať skáče, když chcete mít psa, tak musíte nést následky...

pe*
hodnocení

Správně vycvičený pes podle mého názoru, by tohle dělat neměl!

bodka
hodnocení

0x

Dobry den. Urobili ste velku chybu (ako robia aj viaceri chovatelia psov), ze si najprv nezistia ake ma vlastnosti to plemeno, ktore si vybrali. Bigl je polovny pes a ked zacne brechat, tak nevie kedy ma skoncit. Ja tomu hovorim, ze je to ukecany pes. Mylim si, ze ani tie macky nie su tomu navine, ide o to, ze sa jedna o plemeno, ktore si vyzaduje velku pozornost, takze ked je zatvoreny v koterci to mu nevyhovuje. Budete mat este velke problemy s jeho vychovou. Prajem Vam vela stastia.:)

dejavu*
hodnocení

0x

Bígl je vysoce temperamentní a společenský pes, který nesnáší samotu. Žije a pracuje nejlépe ve smečkách. Pokud trpí nudou a separační úzkostí, nejlepší pro něj bude mu najít nový domov někde, kde se mu budou lidi více věnovat a nebude sám. Bohužel, bígl doplatil na svou líbivost a stal se módním a mnoho z nich je v útulcích a taky ztracených a hledajících se, protože mají vysoce vyvinutý lovecký pud, ale malou ochotu poslouchat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]