Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepší kvalita srsrti

Od: stanous odpovědí: 5 změna:
Dobrý den
Co byste doporučili na lepší kvalitu srsti u NO. Jako každý rok nastalo jarní línání. Jen s rozdílem, že letos je to extrém a samotná srst u feny se mi nelíbí. Pravděpodobně něco chybí. Četl sem přidávat lososový olej. Jake máte zkušenosti. Na zpevnění a zkvalitnění srsrti. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Krátce řečeno – kvalita srsti je odrazem celkového zdravotního stavu psa. Ida

hodnocení

1x

Já nedám dopustit na ovesné vločky. Pro lidi i pro zvířata na všechno, co souvisí s kůží, vlasy, srstí... Jednomu pejskovi jsem kdysi vločkami s olejem vyléčila svědivku. Od jednoho starého pana, sedláka, v jehož rodu se dlouhodobě chovali koně, si pamatuji, že oves se dával koňům pro krásnou srst. On to neměl potvrzeno veterinárně, jen se to asi předávalo z otce na syna. Jinak línání je jedna věc, celkem přirozená, a kvalita srsti je něco trochu jiného. Myslím, že kvalita hodně souvisí s hormony. Teď mám psa, se kterým hodně cloumá testosteron (jestli se to u psů také tak jmenuje :)). Srst má krásnou, občas se někdo zeptá, čím ho mažu, že je tak lesklý. A vídám, že psi i fenky po kastraci mívají nepěkné chlupy. Už tomu ani srst neříkám...

hodnocení

1x

Ano, lososový olej je na srst opravdu dobrý! Není třeba ho kupovat draze u vetera či zverimexech. Kupuji tento zbozi.cz/... a spokojenost veliká. Navíc je v perfektní nádobě s dávkovačem. Vločky jsou také vynikající, občas žloutek... Srst se leskne po celý rok.

hodnocení

0x

Také mi začala vlčanda línat a také je to letos extrém. Nic zvláštního jim na srst nedávám, jen venkovní psy nekoupu, žádné šampony, denně vykartáčuji a dávám jim obyčejné vajíčko, jedno denně...

hodnocení

0x

Mám už několikátou fenu NO a vždycky v období línání dám tak 3x za sebou (s rozestupem 3 dnů) lžíci mletého lněného semínka. Urychluje línání, zlepšuje srst. Smíchám ho s něčím a dám feně sežrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]