Dobrý den. Mám problém s krmením u fenky. Zkušenosti za 6 let jsou následující. Z granulí má průjem i když jí chutnali, hlavně ty za studena lisovaný. Vařenou stravu úplně milovala ale průjem neskutečný. Upravilo se to na barfu. Asi rok to bylo v pohodě ale pozvolna jí přestávalo chutnat až jsem jí musela krmit z ruky do pusy. Teď jsme tedy přešli na vařenou stravu, žere ale průjem zase začíná... Fenka je nemocná, má nefunkční štítnou žlázu. Veterinář nic normálního neporadí jen rozvarenou rýži s libovým masem - neúčinkuje.Pomozte mi prosím. Přemýšlím že jí budu dávat k vařený stravě syrový kachní krky. To by se asi nemělo ne? Děkuji za každou radu která nám pomůže. Děkuji.
Proč by se syrový maso jako nemělo? Pes je šelma. Nechápu, že plno lidí psům maso vaří. Čubě hodim klidně celou rybu (nevařenou) a nezbyde z ní nic. Nedávno jsem měla odpad z divočiny (muflon, kanec). Plíce i s průdušnicí si odtáhla opodál a zgustla si na tom do pár minut. Vepřový packy a slezinu jí taky dávám nevařený. Z mých zkušeností mi naopak přijde, že čím víc psovi podstrojujete a vyhýbáte se třeba tomu, aby náhodou nesežral kost, tím větší chabrus z něj je. Nejen co se trávení týče. Stejně jako psovi od štěněte hrabu do žrádla, tak i od štěněte žere maso i s kostmi a to občas i vařenými, byť by se neměly vařený dávat. Nikdy našim psům nic nebylo. Naopak mám zkušenosti, že lidi dávají celej psí život jen grancky a občas konzervičku nebo paštičku a pak stačí hodit syrovej ořez a pes blije a sere jak lion. Zkrátka taková intolerance jako čím později dáš batoleti rohlík do ruky a pak se rodiče diví, že jsou celiaci.
mibo
Přesně jak píšete, dáváme naším fenkám německého a belgického ovčáka granule + obden mají syrové kosti ještě s kusy masa, případně kuřecí krky ( ty milují ) či jiné části. Nic jsme jim nikdy nevařili, a s kostma i masem jsme začali ihned od malého štěňátka ( ono tu kost nerozkousalo, ale bavilo ho to neskutečně a zároveň si obralo všechno syrové maso a kost by oblizovalo snad týden ). Zároveň sahat od malinká do žrádla, na kost když kouše atd., i teď když jsou velké tak jim mohu vzít kost přímo z tlamy případně hrabat v granulích když žerou a ještě u toho vrti ocasem . Pes není člověk aby se mu muselo vyvarovat a maso už vůbec ne, myslíte, že když si vlk v přírodě něco uloví, že to nejdříve hodí na sporák?
evulienkaaa
Když si to přečtěte tak zjistíte že fenka byla víc jak rok na syrovém masu. Otázka zněla jestli vadí kombinace - vařená strava a syrová kost. Aby z toho neměla bolest břicha nebo tak...
Najit lepsiho veterinare. Jestli ji je blbe ze vseho, tak je nemocna. Pripadne odbornika na psi vyzivu, i takovi jsou.
evulienkaaa
Ten barf - syrové maso - jídelníček byl od veterináře. Není jí po jídle blbě jen jí chutná pár měsíců a pak už ne. No nic, zkusím se poradit jinde. Děkuji
re4zon
Jestli ma prujem, tak ji blbe je. Byl ten jidelnicek dostatecne variabilni?
evulienkaaa
Barf jídelníček byl ok jen už to nechtěla žrát.. Proto teď dávám varenou stravu. Otázka zněla jestli k tomu mohu syrové krky protože z vařeného bez kostí má průjem. Budu to dělat tak že dopoledne krky a večer vařená strava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.