Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám problém s krmením u fenky. Zkušenosti za 6 let jsou následující. Z granulí má průjem i když jí chutnali, hlavně ty za studena lisovaný. Vařenou stravu úplně milovala ale průjem neskutečný. Upravilo se to na barfu. Asi rok to bylo v pohodě ale pozvolna jí přestávalo chutnat až jsem jí musela krmit z ruky do pusy. Teď jsme tedy přešli na vařenou stravu, žere ale průjem zase začíná... Fenka je nemocná, má nefunkční štítnou žlázu. Veterinář nic normálního neporadí jen rozvarenou rýži s libovým masem - neúčinkuje.Pomozte mi prosím. Přemýšlím že jí budu dávat k vařený stravě syrový kachní krky. To by se asi nemělo ne? Děkuji za každou radu která nám pomůže. Děkuji.
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
witch*
1x
Proč by se syrový maso jako nemělo? Pes je šelma. Nechápu, že plno lidí psům maso vaří. Čubě hodim klidně celou rybu (nevařenou) a nezbyde z ní nic. Nedávno jsem měla odpad z divočiny (muflon, kanec). Plíce i s průdušnicí si odtáhla opodál a zgustla si na tom do pár minut. Vepřový packy a slezinu jí taky dávám nevařený.
Z mých zkušeností mi naopak přijde, že čím víc psovi podstrojujete a vyhýbáte se třeba tomu, aby náhodou nesežral kost, tím větší chabrus z něj je. Nejen co se trávení týče. Stejně jako psovi od štěněte hrabu do žrádla, tak i od štěněte žere maso i s kostmi a to občas i vařenými, byť by se neměly vařený dávat. Nikdy našim psům nic nebylo. Naopak mám zkušenosti, že lidi dávají celej psí život jen grancky a občas konzervičku nebo paštičku a pak stačí hodit syrovej ořez a pes blije a sere jak lion. Zkrátka taková intolerance jako čím později dáš batoleti rohlík do ruky a pak se rodiče diví, že jsou celiaci.
Z mých zkušeností mi naopak přijde, že čím víc psovi podstrojujete a vyhýbáte se třeba tomu, aby náhodou nesežral kost, tím větší chabrus z něj je. Nejen co se trávení týče. Stejně jako psovi od štěněte hrabu do žrádla, tak i od štěněte žere maso i s kostmi a to občas i vařenými, byť by se neměly vařený dávat. Nikdy našim psům nic nebylo. Naopak mám zkušenosti, že lidi dávají celej psí život jen grancky a občas konzervičku nebo paštičku a pak stačí hodit syrovej ořez a pes blije a sere jak lion. Zkrátka taková intolerance jako čím později dáš batoleti rohlík do ruky a pak se rodiče diví, že jsou celiaci.
mibo
Přesně jak píšete, dáváme naším fenkám německého a belgického ovčáka granule + obden mají syrové kosti ještě s kusy masa, případně kuřecí krky ( ty milují ) či jiné části.
Nic jsme jim nikdy nevařili, a s kostma i masem jsme začali ihned od malého štěňátka ( ono tu kost nerozkousalo, ale bavilo ho to neskutečně a zároveň si obralo všechno syrové maso a kost by oblizovalo snad týden ).
Zároveň sahat od malinká do žrádla, na kost když kouše atd., i teď když jsou velké tak jim mohu vzít kost přímo z tlamy případně hrabat v granulích když žerou a ještě u toho vrti ocasem
.
Pes není člověk aby se mu muselo vyvarovat a maso už vůbec ne, myslíte, že když si vlk v přírodě něco uloví, že to nejdříve hodí na sporák?
Nic jsme jim nikdy nevařili, a s kostma i masem jsme začali ihned od malého štěňátka ( ono tu kost nerozkousalo, ale bavilo ho to neskutečně a zároveň si obralo všechno syrové maso a kost by oblizovalo snad týden ).
Zároveň sahat od malinká do žrádla, na kost když kouše atd., i teď když jsou velké tak jim mohu vzít kost přímo z tlamy případně hrabat v granulích když žerou a ještě u toho vrti ocasem
Pes není člověk aby se mu muselo vyvarovat a maso už vůbec ne, myslíte, že když si vlk v přírodě něco uloví, že to nejdříve hodí na sporák?
re4zon
1x
Najit lepsiho veterinare. Jestli ji je blbe ze vseho, tak je nemocna. Pripadne odbornika na psi vyzivu, i takovi jsou.
evulienkaaa
Ten barf - syrové maso - jídelníček byl od veterináře. Není jí po jídle blbě jen jí chutná pár měsíců a pak už ne. No nic, zkusím se poradit jinde. Děkuji
coze
0x
Zkusil bych krmivo od tohoto výrobce. Vše si tam přečtete, v čem se liší od jiných granulovaných krmiv. Třeba ho Váš pes přijme v pohodě.
krmivahulin.cz/...
krmivahulin.cz/...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]