Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agrese psa vůči majiteli - jak řešit?

Od: nikijim odpovědí: 7 změna:
Mám rok a půl starého křížence labradora a německého ovčáka. Na deseti měsících začal být zlý na psy, později i na feny, teď už je zlý i na mě. Nemůžu mu ani v klidu nandat jídlo do misky, aniž by po mně nevyjel. V posledním týdnu už mě ani radostně nevítá, když přijdu domů, vítá mě vrčením a chňapáním zuby do vzduchu. Ještě mě nekousl tak, že by to bylo na šití, ale jakmile na mě začne vrčet, cení na mě zuby tak, že se ho bojím a radši odejdu z místnosti. Začal i znovu ničit věci, najednou se prostě začal chovat úplně jinak. Chci se zeptat, je tohle jenom období puberty, přejde to samo? Pokud ne, jak to mám řešit? Nechci se ho vzdávat, věřím, že není zlý..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Problém je, že se ho bojíte. Pokud tohle nezvládnete, musíte ho buď dát pryč (nemyslím uspat) anebo najít někoho, kdo psa vychová. A Vás taky. Já bych ho v prvním kole nechal zaútočit a ukázal bych mu, že takto tedy nee. Strhl bych ho na zem, přetočil na záda a držel mu hlavu dole, dokud by neprotočil oči. Tím by to vzdal. Potom by začala drezůra... To pro Vás asi bude problém. Svého psa se nesmíte, NESMÍTE bát. Pozná to...

doplněno 12.01.22 20:40:

NE potrestat! To, co jsem psal, není trest. Ten pes musí okamžitě pochopit, že jste vůdce, alfa smečky a že Vy velíte. Pokud toto pochopí, ostatní už půjde. Já psa nikdy nemusel uhodit, bít, jen jsem musel dát najevo, že jsem silnější a také schopný se o něj postarat. Pokud tohle zvládnete, budete mít fajn psa...

nikijim
hodnocení

Dát ho pryč právě nechci, ten pes pro mě znamená hodně. Je to můj první pes, až teď vnímám že spousta věcí byla ve výchově špatně. Každopádně děkuji za vaší radu. Určitě se ho nevzdám a jestli jde jen o to překonat svůj strach a správně ho potrestat, udělám, co bude v mých silách. Ještě jednou moc děkuji za radu.

hodnocení

6x

Ještě - ptáte se, jak to řešit. Je to na dlouho a bude to bolet, Vás, ne psa. Základní pravidla - nebát se, pokud chodíte ven - pes na vodítku vedle Vás, ne před Váma (hledejte balanční držení), když jdete do branky, do dveří - první Vy, potom pes, žrádlo do misky, psovi ho dáte po povelu "můžeš". To si můžete kdykoliv vzít zpět, nesmí zavrčet. Cvičit povely, jakýkoliv pamlsek má jméno odměna, dostane ho za něco, nikdy jen tak. Pes žere až po Vás (blbě napsáno, až se najíte Vy. :-D), poslední sousto mu můžete dát. Je toho hodně. Měl jsem zlého vlčáka, ukousl mi nos, nakonec fungoval perfektně. Hodně štěstí...

Agrese psa vůči majiteli - jak řešit?

idanova*
hodnocení

6x

Zdravím. Váš pes se chová tak, jak jste ho nechal/a se chovat od malička. On neví, že je to špatně, protože mu to bylo tolerováno, tedy v tom pokračuje. Psa vychováváme tak, že to, co dělat nemá, 1x zkusí a my ho to udělat nenecháme, a od té chvíle už nikdy. V tom, co dělat má, ho podporujeme, chválíme ho a odměňujeme za to. Vy jste štěně nekorigoval/a odmala až do puberty. Tedy se chová, jak mu zvířecí rozum říká, a jak už je 1,5 roku zvyklý. Nelze tady přesně popisovat krok za krokem jak a co ano a co ne. @berger vám radí dobře, jak ukázat psovi, že on není šéfem a musí se podřídit. Jenomže to se musí umět a mít na to fyzickou, ale i psychickou sílu. A pak nastolit nový řád. Radila bych, abyste vyhledal/a odborníka ve vašem okolí, který se výchovou, převýchovou a výcvikem psů živí, na netu jich je dost, a ten vám pomůže a vše i názorně ukáže. Jen tudy vede cesta. Ale to už nesmíte odkládat. Ida

Slyšeli jste slovo Boží, Amen...*palec2*. Souhlas.

hodnocení

1x

Ne to není normální.

Pokud seho bojíte a nemůžete se k němu přiblížit, tak zavolat odchytovou službu ať vam ho pomůžou chytit a převest na vetrinu na prohlídku

hodnocení

1x

Jeden z mnoha případů zanedbané výchovy psa. A když už jste tak daleko, že se ho bojíte, je to malér. Zkuste cvičák, ale asi nebude přijat... těžká rada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]