Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň, chcel by som chovať kunu alebo jazveca. Mám menší dvor bez záhrady, neviem však či sú tieto zvieratá vôbec určené na chov a jestli by mi neurobili nejakú škodu. Taktiež ma zaujíma právna stránka veci a jestli tieto zvieratá nepoužívajú nejaký zvukový prejav ktorý by ma mohol v noci rušiť. Mám aj psa, takže neviem či by to neskončilo zle.
Viem že sa bežne chovajú fretky, ale o kunách alebo jazvecoch neviem nič.
Vopred ďakujem za odpoveď.
Já bych do toho nešla. Zvíře má žít tak, jak je zvyklé, v přírodě. A též jezevec ve skupině.
...Podle odkazu to jde, pokud máte mládě třeba /matka zahynula/ a hlavně vhodné podmínky /zde hájovna/.
Část zahrady se stala jezevčím teritoriem. Vypadá to tam jako v lese, je tam ten "správný binec", který jezevci potřebují. Část úrody patří jezevcům – maliny, jahody, třešně ...
Víte, jak to bývá s divočáky, či jinou zvěří /srneček/. Jakmile dospějí, příroda volá a oni se stávají agresivní. A přitom se odchovanci lidmi buďto nedokáží sami uživit, nebo pro svoji důvěřivost k lidem...
Takže na Vašem dvorku v žádném případě a to nejsem znalec, jenom milovník přírody a všechno omezování zvířat, včetně klecových /papoušci atd./se mi příčí.
Přečtěte si toto, je to hodně moc zajímavé.
Kuna je divoke zviera, stihle, dobre skace a lezie. Dobrovolne u vas zit nebude, mozno obcas pride kvoli jedlu, cez den spava, v noci beha (napr 2:00 rano). Ak ju chcete trvalo udrzat, museli by ste spravit z pletiva nieco ako volieru pre vtakov.
Jazvec - tiez nocne zviera, zije v skupinach, maju rozsiahle podzemne obydlia, neznasaju vyrusovanie, cize zase len voliera plus vybetonovat pod tym, aby sa nevedeli podhrabat.
Obe zvierata maju velke teritotium, chov v uzavretom priestore skonci udanim za tyranie.
Přemýšlea jsem a nemohla přijít na to, proč bys taková zvířata měl chovat. K čemu by ti to bylo? Tvorové,, kteří žijí v noci, nepomazlíš se s nimi, neoplatí, neprojeví ti svou lásku, náklonost, nevycvičíš je, nikdy tě neoslechnou, neuděláš si s nimi hezkou chviku, nevítají tě, je jim jedno, jestli přijdeš nebo ne, když neneseš žrádlo. A navíc, musíš je dobře krmit 365 dní v roce, vynášet po nich výkaly, odstraňovat stopy moči a hárání. A to všechno několik let. K čemu by ti byli?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.