Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké plemeno psa

Od: klaras odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, ráda bych slyšela doporučení jaké plemeno se k nám hodí.
Máme malou fenku z útulku, teď chci fenku z CHS! Zkušenosti mám velké, pracovala jsem na cvičišti a v útulku). Velké psy jsme již měla, jen se teď nemohu tak nejak rozhoupat.
-Fena bude v rodině s menšími dětmi, velká rodina, hodně lidí, dětí i zvířat(jak venku, tak vevnitř), takže aby nejlépe neměla nějaký pud lovit(socializace je samozřejmostí, ale pud je pud). Takze vztah k dětem, lidem a zvířátům.
-Fena bude žít pouze s námi uvnitř s vybehem na zahradu.
-Určitě VELKÁ velikost, na srsti nezáleží.
-Procházky, výlety, výcvik (hodně mě zajímají výstavy a později možná canisterapie).
-Chtěla, bych, aby uměla být i gaučový povaleč(samozřejmě s dostatečným pohybem).
Nedoporučujte prosím "tryskové myšky" co potřebují neustále zápřah, práci, apod.
Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Za mne retrívr. Byla s námi na dovolené rodina se zlatým retrívrem. Haluška jí říkali. Pohodová, trpělivá, chytrá, milá. Jak moc je to výchovou, nevím. Chce to od malička co nejvíc setkání s lidmi, dětmi, psy, rušnými místy, auty, koly...

Vedle ve vsi mají belgického bílého ovčáka, taky inteligentní, dobrák a mazel, ale už živější. Jinak nádherný pes.

hodnocení

0x

Bílý ovčák bude asi švýcarský nebo kanadský. Belgičáci jsou medově hnědí. Já chtěl nabídnout holandského ovčáka, ale poslední řádek nesplňuje - je to poměrně temperamentní plemeno.

tabletka*
hodnocení

0x

Bílého švýcarského jsme měli, ve vedlejší vesnici taky jednoho vlastnili. Psi jsou to krásní, přátelští, samočistící, veselí. Ovšem jako hlídači jsou naprd a navíc měli dost utíkací choutky, což, jak mi vyprávěli ostatní na výstavách, je tohoto plemene častá nectnost. Občas se dokonce vyměnili a k nám přišel bydlet ten z vedlejší vsi. Kočky samozřejmě honil, v bytě to bylo dost tele, takže to chce velký dům. Ale jsou to vskutku milí psi.

hodnocení

0x
Když velké plemeno tak rotwíka. Vypadají jako ostří hlídači ale pro rodinu je to mazel k nezaplacení. A když si vybere místo na gauči tak ho z něj nikdo nevystrčí. Kočky, slepice králíci co utečou z králíkárny jim jsou při dobrém výcviku naprosto ukradení. Při výběru z chovu ale vybírat jedině s rtg na dysplazii kloubů a i tak není nic jistého že budou klouby v pořádku celý život. To platí ale obecně pro všechna velká plemena.

hodnocení

0x
Dobré zkušenosti máme s retrívrem, a belgickém ovčakem který byl aktivnější.

runner2
hodnocení

0x
My jsme nedávno pořídili stěně labradora. Je chytrý přátelský, klidný, rád je venku, zima mu nevadí, děláme s ním dlouhé procházky v každém počasí. Nebude to ale žádný obranář, spíše s každým kamarád.

sebastian
hodnocení

0x
Zkuste Dalmatina , vaše podmínky splňuje a my jsme s ním moc spokojení. Mají unikátní vzhled , jsou Přátelští , chytří (říká se že ne ale opak je pravdou, dokáží dělat většinu psích sportů i canisterapii , dokáží řadit , chodit na dlouhé procházky i se válet na gauči .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]