Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běh se psem

Od: anetakol odpovědí: 7 změna:
Dobry den, chtela bych zacit behat se psem. Nikdy predtim jsem to s nim nezkousela. Jak ho naucit, aby behal vepredu? Mam mu poridit nejaky postroj nebo elasticke voditko? Nebo staci ze zacatku obycejne a obojek?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Běhal jsem dva týdny se psem, který nebyl zvyklý ani běhat. Nejvíce se mi osvědčilo, když běžel vedle mě na krátko (nebyl můj takže bez vodítka jsem si netroufnul). První dva tři dny nic moc, pak si zvyknul a už to byla pohoda. Časem se synchronizujete a bude vědět, co od něj čekáte. :)

hodnocení

5x

Doporučuji k přečtení:

alza.cz/...

rafm
hodnocení

1x

Okolo nás běhá mladý "musher" (zatím bez saní, ale nějakou koloběžku už také měl) se třemi husky vpředu v postrojích, jeden pomalejší chodívá navolno za nimi. Vodítka "musherovi" končí okolo pasu, psíci se to možná učili od mládí. Ta vodítka mají max 3 metry. Všichni vypadají šťastně, kvačíce přírodou, mají okruh 8km.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Na tyto sportovní aktivity vždycky postroj (ne obojek) a vždycky pevné vodítko stálé délky (nikdy flexi vodítko – to jste asi myslela tím "elastickým"). Pokud bude mít vodítko stálé délky, rychle se naučí, v jaké vzdálenosti se u vás má držet. Časem může běhat i navolno, přesto se bude držet v naučené vzdálenosti. Je-li dobře vychovaný, nebude chtít běhat před vámi (přednost má vůdce), ale vám u nohy. Časem pochopí, jak si to přejete, a že vpředu běží "za odměnu", tedy s vaším svolením. Ida

doplněno 29.12.21 13:18:

Postroj stačí obyčejný, lehký běžecký (ne na tahání saní), aby dobře seděl na tvar těla všeho psa, ale hlavně, aby pes nebyl s vámi spojen obojkem, který by mu při každé změně směru a rychlosti cukal hlavou, nebo ho přiškrcoval. Ida

amarela
hodnocení

Myslela jsem tím nějaké takové a postroj musi byt take bezecky (nonstop)?
zoohit.cz/...
Nebo třeba nejaky takovy?
zoohit.cz/...

Na volno se se psem neběhá a vůdce první nechodí. To by vůdcem dlouho nebyl.

hodnocení

0x

Zadejte do vyhledávače "canicross"a dovíte se víc. Podsedák, odpružené vodítko, postroj, atd. Např. behejsepsem.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]