Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, veterinář nám dával každý rok pro psa Alprazolam na stres z ohňostroje, letos jsme přešli
k jinému a ten zásadně odmítá dávat lidské léky psovi, navrhuje přírodní preparáty.
Ty ovšem na našeho stresora nefungují- vyzkoušeno. Dáváte někdo svému pejskovi
na silvestra také lidské léky? Předesílám, že pes má hrůzu nejen z rachejtlí, ale i z bouřek
a opravdu to není z toho, že bychom to na něj přenesli svým chováním. Kolikrát než postřehnu, že venku něco bouchá je pes už úplně mimo Prosím poraďte
Děkuji M.
Silvestr u nás je brutální, lítá to tu už od odpoledne, bydlíme ve čvrti obklopeni vietnemskými sousedy,
ti co neprodají, tak 31.12. vybouchají, takže jsme o půlnoci v kotli cca 45 min. Hrůza Bohužel se ani nemáme na tu noc kam přesunout.
Jestli Vám funguje, tak si ho nechte napsat od jiného veterináře. Nemá smysl řešit škodlivost, když se jedná pouze o jednorázové použití. My trávíme silvestr v koupelně, s prášky to bylo akorát horší, klepal se stejně a ještě po nás chňapal.
Děkuji, právě že funguje, pejsek je klidný, tak trochu omámený, neřeší rámus i vyvenčit se dá, což bez
této sedace je absolutně nemožné, vyjdeme ven, něco bouchne a konec, utíká domů, jančí...
Chudáci zvířata, opravdu. Naše jezevka je úplně otrlá - 50 metrů od nás začali trotli z balkónu vystřelovat ohňostroje, já jsem se lekla, že mě málem trefil šlak, a ona nic. Hluchá není, i když na povely nereaguje. To je nátura. Neomylně slyší, když si o dvě místnosti dál potichounku kousnu do chleba.
Rachejtle u nás letos už byla na štědrý den. Solidárně se psem, který se bál, také někdy i bouřky, opouštím město a odjíždím do přírody, do lesů, než se to uklidní. Pes trávil svátky pod postelí, klepal se, prášky nikdy, jedině ujet s ním z toho bince. Každá rada drahá.
Taky bychom odjeli, ale kam na tolik hodin? Navíc jízda autem je další situace kterou nedává.
Ale jinak je to naše láska, mimo tyto doby je veselý a ve svém prostředí řádí a hraje si
Náš pes byl pokaždé s námi venku, když jsme před domem odpalovali, zatímco jiní psi polehávali ve sklepě utlumeni různými preparáty. Vůbec se neděsil, když my jsme byli klidní. Kříženec /17kg/ byl od malčka jen na zahradě, občas zdrhl a cestoval po vsi.
No moc jste neporadilaptala jsem se na léky, rozhodně nehodlám odpalovat ohňostroj,
nesnáším to, svého psa bych nikdy nepustila do sklepa a můžu Vás ujistit, že jsme naprosto klidní i když pes vyšiluje, ale to už jsem psala v otázce...
Je sklep a sklep. my měli ve sklepě posilovnu, police s kompotama, vydlaždičkovanou prádelnu i WC.
Kdyby měl můj pes trpět při burácení rachejtlí, tak bych tam s ním poseděla. Do tmy na uhlí a do brambor by nemusel.
Přeji Vám bezva sklep i psa, který s Vámi odpaluje rachejtle, jen nechápu proč reagujete na otázku,
ke které nemáte co říct, dotaz byl na léčivo...
Na zklidnění psa se používá bandáž. Také se tomu říká wrapování.
Zkušenost s tím nemám. Jak jsem psala, náš pes se nebojí.
A "lidský" doktor by Vám nenapsal krabičku Neurolu? (to je alprazolam). Když si vymyslíte nějaký stresující zážitek, psychické zhroucení apod.? To může napsat obvoďák. Nebo byste nesehali tabletku od známých? Já bych Vám klidně prášek poslala, ale to už do Silvestra nedojde.
Problém vidím jen v dávkování - abyste to nepřehnali. Normálního, cca 50kg člověka krásně zklidní i 0,5mg Neurolu. Tak to nějak přepočítat na váhu Vašeho mazlíka. Případně obvolat nějaké veterináře a zeptat se jich. V případě nouze největší zkuste Mvdr.Rytíř, 385 520 520 nebo Karakal 381 251 254, 602 554 246 (pohotovost). Když jim vysvětlíte svou situaci, myslím že rádi poradí, i když pod ně nespadáte. Jsou to hodní lidé.
No a kdybyste nesehnali Neurol, tak v lékárně je volně prodejný Guajacuran. Je to samozřejmě slabota, ale lepší než nic. Jak ale ten nadávkovat, to opravdu nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.