Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chovat činčilu od malička?

Od: karlosdos* odpovědí: 5 změna:

Dostali jsme malého činčiláčka k chovu , předtím jsme měli 12letého , veterinář už mu nepomohl. Tak jsme ho měli jako dospělého od jeho 5 let . Teď nevím ,jak s tím malým , jsou mu asi 2 měsíce. Nežere to co žral ten velký. Má granule a seno ,pít z pítka taky moc neumí , když mu dám vodu do misky vyleje to .

Tak mi prosím poraďte.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Činčily obecně pít nemusí. Některé se to naučí ale jinak dokáží hospodařit s vodou z ovoce a zeleniny. Jen bacha na ovoce a velkým obsahem cukru. Jejich tělo neumí moc cukry zpracovávat a to může vést až úhynu na cukrovku. Takhle od malého máte šanci že si zvykne na lidi a doteky rukou ale většinou jim to příjemné není. Není to takový ten mazel jako kočka který by si hlazení užíval. Od přírody jsou to noční zvířata takže když se je snažíte přes den mazlit vlastně je okrádáte o spánek a to je jím protivné.
karlosdos*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ještě nevím ,jak s pískem , jestli může tak malý už do písku.? je moc malý,aby mi neutekl.Ten velký se koupal každý druhý den, ve vaničce cijsem měl z ledničky na zeleninu.

Dej mu písek do zavařovačky třílitrovky nebo větší misky přímo do klece. Nebudeš ho muset honit za skříní a řešit překousané kabely. Dokud si nezvykne chodit na zavolání je to lepší než ho hledat v gauči mezi pružinama. I když má kožich hustý vykoupat se potřebuje protože mastné chlupy neizolují a zvíře je pak náchylné k nastydnutí při sebemenším průvanu.
karlosdos*
hodnocení

Děkuji , já mu tam něco dám , asi ti větší misku , mám ho ve voliéře , 2metry šíře , 80cm .výška a 40cm šířka , má tam přes celou délku. podestýlku má piliny a hobliny a má tam ještě seno. také jsou tam dřevěná přírodní stupátka.tak si na nich sedí.

id
hodnocení

0x

Kdysi dávno jsem se byla podívat v Německu na velkochov činčil. V každé kleci byly napaječky - pítka, něco podobného

zbozi.cz/...

Mimino činčily nemůže žrát granule pro dospěláka. Granule se dělí podle věku zvířete. Pohledejte pro mimino.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]