Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou jíst psi brambory?

Od: ivuska2009* odpovědí: 11 změna:

Mám jokšírku a je strašně žravá, slupne i syrovou papriku a kysané zelí, i mrkev z polívky. Jak je to s bramborami, může je pes jíst? Jistěže uvařené...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Když jsem ještě chovala pejsky, tak mi veterinář říkal, že pes by brambory neměl baštit, protože na to nemá uzpůsobené trávení. Maximálně prý trochu bramborové kaše. Ovšem, když jsem loupala okurku, nebo mrkev, už čekal co dostane. Ivuško, pravdu má coteda, byla zde nejedna obsáhlá diskuze na toto téma. Ale jedno pravidlo je, které platí i pro lidi - nic se nemá přehánět. *placni*

doplněno 17.08.09 17:28:

Tak třeba tady: poradte.cz/...

doplněno 17.08.09 17:30:

A ještě jednu: poradte.cz/...

hodnocení

2x

Vařené ano (syrové ne kvůli solaninu), ale moc psíkovi nedají. Nemají žadnou pro psa důležitou složku a tak snad jen zvětší objem stravy. Ze stejného důvodu se přidávají do psích granulí. Má to význam asi jako křída v laciných pracích prášcích...

hodnocení

1x

Se psama je zábava. Doporučuji projet Porate poradnu a tam se dozvíte co všechno naši miláčkové konzumují. Jinak pejskům to nevadí, ale nesmí toho schlamstnout moc a ne moc často. Pes musí mít vyváženou stravu, aby dobře trávil a aby byl jinak v pohodě. Dožije se taky vysokého psího života. Můj pes žere papriky a kvašený okurky, ale to mu musím odtrhovat od tlamičky.*smich*

ivuska2009*
hodnocení

Děkuji za odpověď, listuji tady poradnou a jsem vděčná za každou zkušenost! Ona se dojídá granulema, tak tam si myslím vyvážená strava bude.

hodnocení

1x

Uvařené brambory může, ale jak je sní, tak je vykadí. Tělo si neodebere nic. Je to jen takové plané nasycení *hi* A to hovínko taky tak vypadá. Moje pes také baští ovoce i zeleninu. I kyselé zelí. A to je dobře:D Když je hovínko ukázkové, bez průjmu nebo zácpy, tak proč ne? Poklikejte si trošku a prohledejte archív, tyto diskuze už několikrát byly. Kdysi mi vet říkal, že pouze vařenou cibuli a vařená játra by pes neměl. Ti mí psováci to nevěděli a nevadilo jim to. A bráchův jezefčík chodil krást brambory a okurky na zahradu.*ua*Dožil se bez problémů 17ti let. Veta znal jen při očkování.

papene*
hodnocení

1x

:)Jen se budu opakovat.

Mám 3 pudličky žerou zeleninu jak divé.

Nejraději papriky,okurky a mrkev.A syrové.Borůvky kradou sami.

Jediné co jim nejede je banán.

Všeho s mírou.

martina30*
hodnocení

0x

Rychlá odpověd,že brambory u jorků né,ale pokud se stane a sní nevadí.U větších pejsků ,pokud sní a ukrade ,tak ano,ale jinak přidávat k jídlu ne.Brambory kvasí v žaludku;)

ivuska2009*
hodnocení

Moc díky za rady, ne, že bych psíka cpala bramborami, ale někdy se stane, že v jídle co jí chci dát je i brambora a měla jsem strach abych jí neublížila...ale když sem tam vařený kousek neublíží, je to ok.*uspech*

martina30*

Pro všechny pokud pes sní něco co neměl nebo větší množství a není možnost jít k veterináři a nenastanou komplikace,nechte pejska do druhého dne bez jídla.Jde o to kdyby pejsek musel na operaci je lepší,když nemá nic v žaludku(klacíky od zmrzky,žvejky).Klidně se může ihned dát živočišné uhlí.

reho*
hodnocení

0x

ivuško, psi brambory nesmí, já sama jsem chovala pejsky ale tohle vím zcela jistě namjí na to trávící enzym.

karelstanek*
hodnocení

0x

Neměli by, nemají na jejich zpracování v žaludku enzym. *stop*

www.ireceptar.cz//...

Můžou jíst psi brambory?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]