Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platí zákaz pouštět ven drůbež?

Od: vlastovicka odpovědí: 10 změna:

Zajímá mne jestli stále platí zákaz pouštění drůbeže ven kvůli ptačí hřipce. V televizi se o tom už vůbec nic nemluví. Alespioň mic takového jsem v posledních dnech nikde neslyšel. Venku nemrzne a není sníh a tak by drůbež mohla klidně venku být. Vy co chováte slepice a jinou drůbež dodržovali jste tento zákaz a nepouštěli jste je ven? Jaký máte kdo na to názor?

Platí zákaz pouštět ven drůbež?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pro malochovatele zákaz přestal platit hned 2. den. Jenom k tomu dodali, že krmivo a voda musí být "pod střechou".

No a já to ten 1. den nějak "nestihla", tak je mám venku stále.

vlastovicka
hodnocení

Tak to se dovídám poprvé, že to pro malochovatele přestalo platit hned 2. den, ale zpochybňovat to nemám v úmyslu. Pochopil jsem to tak, že venku mohla drůbež být, ale pouze za podmínky, že k ním nebudou mít přístup jiní volně žijící ptáci což u většiny malochovatelů je asi těžko splnitelné. Venku mohly být pouze pštrosi a holubi.

Oni to "upřesnili".

Tady máte informace, bylo to 23.11. a 24.11. 2021.

Už to ale zase začíná.

vlastovicka
hodnocení

Co konkrétně "upřesnili" a co zase začíná?

makk

Taky by mě to zajímalo, zákazů jsou plné zprávy, ale o ukončení zákazu se člověk nedozví, pak se můžou divit, že jim na to lidi kašlou.

id
hodnocení

0x

Pouštím vše každý den i když i dnes u nás mrzlo. Jen vodu a krmení ven nedávám.

minsk
hodnocení

0x

Nevztahoval se tento zákaz jenom na určitý kraj, někde na Moravě? U nás u Prahy slépky normálně všude venku.

vlastovicka
hodnocení

Pokud se nepletu tak se to vztahovalo na celou ČR. Bylo to kvůli nákaze ptačí chřipkou která se oběvila někde v Čechách na nějaké farmě hus a kachen a všechny museli utratit.

liska5
hodnocení

0x

To byly snad jižní Čechy/?/ Tady ve Slezsku vídám drůbež ve výbězích a zahradách venku..

max*
hodnocení

0x
To je tak, ze se neco vyhlasi a pak se to zapomene zrusit.
2 dny po zakazu zacalo snezit, ptaci zalezli, tak tezko mohli neco sirit.
Sleepky jsou zdrave, snasi jak o zivot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]