Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, již čtvrtý den nám klove na okno dlask tlustozobý. Sedí na parapetu, skočí do okna a klovne (narazí) několikrát zobákem (je to tak slyšet, jako by někdo venku sekal dříví) , neustále také nakukuje, pak na chvíli odletí a tak pořád dokola.
Zkoušeli jsme dát do okna ručníky, to na chvíli pomohlo, ale přestal se toho bát.
Můžete mi poradit, jak ho mám odlákat?
6x
Vidí tam odraz sebe, jako v zrcadle a myslí, že to je samička, nebo protivník.
Pomůže na zkoušku zrušit odraz nalepením papíru.
A jinak se přikláním také k tomu, pravidelně sypat do krmítka, jestli je ho možné někde v dosahu umístit a tím odlákat od okna. Pokud ptactvo nalákáte, tak je potřeba ráno vždy sypat potravu. Když si ptactvo zvykne na každodenní příděl, tak hlavně v prosinci, lednu ,únoru, kdy je silný mráz, ledovka, sníh, tak je potřeba je nenechat ve štychu. Tohle mnozí lidé nedomyslí.
Je ale pravda, že když je krutá zima, tak mi sýkorky a jiní putují okolo okna stále a nahlížejí.
Krmítko i koule mají pořád k dispozici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.