Nejste přihlášen/a.
Kočka potřebuje také teplo. Nechávat ji v této zimě venku není pro vás moc lichotivé. To si nepořizujte nic. Naše kočky - Ragdoll mají svůj pokojíček, k tomu italský chrtík má ke spaní naši postel i peřinu. Domácí miláček musí mít vše pro spokojenost.
Ako si to naucite, tak to mate (plati aj pre zenske). Ku nam chodia dedinske macky, obcas vyhadzujem kosti, maso ... Cele dni a noci sa tulaju, obcas sedia v noci pred nasimi dverami na rohozke. U suseda maju ubytovanie v drevarni, krmi ich najma on a tam"su doma". Nelezu mu ale do domu.
Také máme kočku, která celoročně je venku a to jsme na horách. Spí v seníku. A mimochodem kolem nás je spousta toulavých koček, které nemají tak bohatý jídelníček jako naše.
I když mám otervřené dveře, tak do domu nesmí. Lehne si na práh, packu položí do předsíně a čeká. Stačí jí říct NE, tady bydlím já a odkráčí chytyt myšky.
Jendo, to že Vy máte gaučáky, neznamená, že se normální kočky venku v zimě trápí. Kočky máme už desítky let a všechny fungují a fungovaly v režimu, kdy se ve dne válely po baráku, na noc si vyrazí ven. Zcela dobrovolně, vracejí se ráno.
Trápí netrápí, každá kočka dá přednost válení u teplých kamen, než spánku ve vymrzlém seníku. Kočky jsou původně z velmi teplých oblastí a teplo milují, dokáží spokojeně ležet na rozpáleném topení a leckterý chovatel má tu zkušenost, že si kočka i připálila chlupy, jak moc byla u tepla.
Každý to má jinak ale já svá zvířátka mám neskutečně rád a také mi to vracejí. Pro mě je domácí zvířátko člen rodiny a pouštět do zimy je obludnost. Kočka není sibiřský tygr a miluje teplo. Proč si kdo úpořizuje zvířátko? Aby bylo v zimě? Divná doba. To už nikdo nemá ani trochu soucitu? To nechápu.
Tak jestli si jen vynucuje společnost, bylo by to ještě dobré, ale v horším případě dává najevo, že jí něco je. Naše taky takhle až žalostivě začala a u doktorky se to potvrdilo; měla něco s ledvinama, začla hubnout, špatně se myla (tím jí plstnatěla srst), injekcema se to vylepšilo, ale v 17 nám odešla. Vysadil jsem jí malý smrček a stále to těžko rozdejchávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.