Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka stále chodí a mňouká na nás

Od: hanic odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Máme kočku domácí (venkovní,pelíšek má v hospodářských prostorech). Tam jí nic nechybí, voda a jídlo k dispozici, i kočičí wc, na které je zvyklá. Kočce je 6 let. Když se objeví kdokoliv z rodiny venku, začne na něho opakovaně mňoukat, po pohlazení zase mňouká. Hladem to není a jinak vypadá svěže a fit. Může jít jen o vynucování pozornosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x
Pravděpodobně ano. Předpokládám, že když je zima, trávíte venku mnohem méně času, tedy váš kontakt s ní je jen pár minut denně. Některé kočky vyloženě potřebují svého člověka, sledovat ho při práci, "pomáhat mu"... Když jsou samy, strádají. Ale kdo ví. Jeden náš venkovní kocourek začal také stále chodit ke dveřím a mňoukal, vynucoval si pozornost...do dvou dnů zemřel na akutní selhání ledvin. Do té doby vypadal úplně zdravý. M.

hodnocení

0x

No, my máme taky takovou kočku. Manželka si přivezla loni kotě, je v rodinném domku, chodí si ven a zpět jak chce. Už odmala je strašně ,,ukecaná´´ prostě pořád si vynucuje pozornost, mňouká prakticky pořád s výjimkou doby kdy spí a kdy se krmí. *smich*

jenda22
hodnocení

0x

Kočka potřebuje také teplo. Nechávat ji v této zimě venku není pro vás moc lichotivé. To si nepořizujte nic. Naše kočky - Ragdoll mají svůj pokojíček, k tomu italský chrtík má ke spaní naši postel i peřinu. Domácí miláček musí mít vše pro spokojenost.

Ako si to naucite, tak to mate (plati aj pre zenske). Ku nam chodia dedinske macky, obcas vyhadzujem kosti, maso ... Cele dni a noci sa tulaju, obcas sedia v noci pred nasimi dverami na rohozke. U suseda maju ubytovanie v drevarni, krmi ich najma on a tam"su doma". Nelezu mu ale do domu.

id

Také máme kočku, která celoročně je venku a to jsme na horách. Spí v seníku. A mimochodem kolem nás je spousta toulavých koček, které nemají tak bohatý jídelníček jako naše.

I když mám otervřené dveře, tak do domu nesmí. Lehne si na práh, packu položí do předsíně a čeká. Stačí jí říct NE, tady bydlím já a odkráčí chytyt myšky.

Jendo, to že Vy máte gaučáky, neznamená, že se normální kočky venku v zimě trápí. Kočky máme už desítky let a všechny fungují a fungovaly v režimu, kdy se ve dne válely po baráku, na noc si vyrazí ven. Zcela dobrovolně, vracejí se ráno.

pb®

Trápí netrápí, každá kočka dá přednost válení u teplých kamen, než spánku ve vymrzlém seníku. Kočky jsou původně z velmi teplých oblastí a teplo milují, dokáží spokojeně ležet na rozpáleném topení a leckterý chovatel má tu zkušenost, že si kočka i připálila chlupy, jak moc byla u tepla.

jenda22

Každý to má jinak ale já svá zvířátka mám neskutečně rád a také mi to vracejí. Pro mě je domácí zvířátko člen rodiny a pouštět do zimy je obludnost. Kočka není sibiřský tygr a miluje teplo. Proč si kdo úpořizuje zvířátko? Aby bylo v zimě? Divná doba. To už nikdo nemá ani trochu soucitu? To nechápu.

hodnocení

0x

Tak jestli si jen vynucuje společnost, bylo by to ještě dobré, ale v horším případě dává najevo, že jí něco je. Naše taky takhle až žalostivě začala a u doktorky se to potvrdilo; měla něco s ledvinama, začla hubnout, špatně se myla (tím jí plstnatěla srst), injekcema se to vylepšilo, ale v 17 nám odešla. Vysadil jsem jí malý smrček a stále to těžko rozdejchávám.

farm
hodnocení

0x

Náš domovní kocour mňoukáním žádá o pozornost. Vypustit ven, dovnitř, hlásí se nanávštěvu bytu, zejména navečer, když nejde panička... Celkem zabaví několik partají. Třeba je vaší kočce venku zima.

hanic
hodnocení

Všem díky za odpovědi, zapomněla jsem asi zmínit, že kočku vždy navečer zavíráme a v pelíšku má staré teplé deky, dokonce i jeden velice teplý kožich, takže dle mého názoru by jí zima být neměla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]