Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov myšek

Od: jose* odpovědí: 7 změna:

Chováte někdo doma myšky? Prosím o vaše postřehy, výhody, nevýhody, máte možnost třeba srovnat s křečkem a tak, Jak velké terarium pro dvě?

Díky moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

1x

Myšky jsme měli, když byl syn malý. Byli to dva exempláře, hnědý a bílý. Akvárium cca 18 litrů. V zverimexu mi prodali že prej dvě samičky, samozřejmě uplynulo pár týdnů a už bylo akvárko plné mláďat. Myší rodina byla velmi zábavná, jejich etologie je opravdu zajímavá, mladé jsem nosila do zverimexu pro hady. Bohužel samec oplodní samičku asi vteřinu po porodu, takže do půl roku byla samička vorvaná jak turecká fangle a zahynula. Sameček byl vypasený, lesklý a happy. Tak mazal taky do zverimexu, ale slíbili mi tam, že ho prodají dalšímu hejlovi, nedají ho hadům.

Nesmrděly. Ono to chce jim tam taky občas uklidit.

Je s nimi sranda.

liska5

Tabletka, povedený slohový útvar s velkou dávkou informací*smich*.

Taky jsme měli myšky. Myš bodlinatá, asi 11 ks. Na předsíni na skřínce. Zdrhly, když některá skokem nadhodila víko terárka. To byl zážitek, chytat je v botníku. Něktré už byly v rukávech kabátů...

spu
hodnocení

0x

Myši více (spíš hodně) páchnou. Křeček je proti tomu rajská zahrada a je víc mazlící .

kami123
hodnocení

0x

Pro nakrmění hada je třeba zhruba pětkrát méně křečků.

Jejich chov je tedy více humánní.

amion
hodnocení

0x

Já choval myši laboratorní pro hada. Rozmnožují se natotata, had nestíhal žrát, v jednu chvíli jsme měli 50 myší a pokud se to nevyčistí každý den, strašně to smrdí. Choval jsem je v akvárku 30x50. I to bylo dost velké pro 50myší. Stačí malá krabička a i tam přežije. Pokud ji chcete dopřát luxus, vemte nějaké větší akvárko. Křeček potřebuje asi víc péče. Čím víc myší je, tím mín je třeba je krmit (oni se sežerou navzájem až zůstanou zase jen 2). No ale závěrem, strašně to smrdí když se to neuklízí. Sní i zbytky z talíře, ať je to cokoliv.

spu

Ano.zápach pořádný. Ovšem tabletka® tvrdí,že ne. Ale pravdou je, že zápach každý vnímáme jinak.

tabletka*

myslím, že zápach vnímám jako zápach, nejsem čuchoslepá ani prase, ale dvě myšky skutečně nesmrdí jak naštvaný tchoř. Prostě je třeba čistit jim jejich bydlení častěji než jednou za půl roku, vážený. Padesát myší je něco jiného než dvě, ale snad tazatel nechce takovou menažerii, pro radost mu dvě stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]