Nejste přihlášen/a.
Já si myslím, že se lidé na granulích a vlastně na krmení, nikdy neshodnou. Každý má své přesvědčení, každý má svou zkušenost, každý něco slyšel a něco četl. A navíc, každému něco jiného vyhovuje. Každý pes se u žrádla a také po něm, chová jinak. Moje pes se po kvalitních granulích a žrádle s větším podílem masa, drbe. A to tak, že šíleně. Proto byla většinu života na Royalkách, plných obilí a kukuřice. Prospívala, měla pěkné hovínko, čisté zuby. Sotva dostala kvalitnější, tak srajda a drbání. Navíc, když od misky odešla, byla jsem na rozpacích, schovat to, zítra přihřát? Tak nasypu granule a je její věcí, kdy se nažere. Teď, s věkem 16,5 let, má na oběd kapsičku nebo konzervu Ontario, se spoustou přílohy. Brambory, těstoviny, rýže. A granule stále k dispozici.
Vás čeká hledání a zkoušení. Každopádně kupte v lékárně Smecta. Je i zvířecí i lidská. Je to trošička jílu, tedy bez chemie, ten se rozpustí ve lžičce vody a když pes nevypije, stříkačku za zadní zuby, hlavičku nahoru a vstříkne se do krku. Je to lepší než živočišné uhlí, ve kterém není vidět krev ve stolici Ta Smecta je skvělá pro děti, dospělé i seniory. Zkušenost po mnoho let.
Naši psi odmala barfujou a jsou naprosto zdraví, granule je taková pitomá náhražka pro líné majitele. A hlavní problém bývá v tom, že člověk pejska lituje, že má jen ty granule, tak mu podstrkuje vylízat talíře po večeři, hází mu šunku, pes sám má tendenci sežrat co vidí - i psi mají chuťové buńky atd...a psí zažívání není zas tak necitlivé, aby bylo jedno, co pes stláská.
Zdravím. Psí trávení nesnáší ovoce, zeleninu, sůl + koření, "vařené" živočišné tuky a rostlinné oleje. 1) Pokud má stolice na povrchu buď slizovitý, nebo našedlý povrch = to je trávením nezpracovaný tuk. Pokud má často v potravě tuky, psovi se objeví průjmy dlouhodobě. 2) Pokud dostává "lidské jídlo", to obsahuje sůl (stačí malinko nad množství v granulích), která je pro psa jedem, a může způsobit (zvlášť půlročnímu štěněti) přiotrávení projevující se průjmy. 3) Někteří psi nesnášejí vařené kosti = průjmy. 4) Ovoce a zeleninu pes nedokáže strávit, to nikdy do psí potravy nepatří. 5) Ani výrobky z mouky (těstoviny) někteří psi nesnášejí a sóju. 6) Hodně psů má průjmy po kuřecím masu. Pes by neměl (minimálně do konce své puberty) dostávat z talíře lidí, a už vůbec ne vylizovat talíř, skoro vždy je na dně právě usazený tuk nebo osolená a okořeněná omáčka či sos. Radila bych, abyste zkusil vyloučit tak na 2 -3 dny to, co jsem vyjmenovala a zároveň nahradit cca 1/4 - 1/3 krmné dávky směsí z: uvařené mrkve + hrst ovesných vloček (nevařených suchých) + povařené libové maso (ne kuře) ve vodě bez soli => mrkev vidličkou rozpatlat na kaši, do ní vmíchat suché vločky + pár kostiček masa jen pro ovonění a celé to smíchat s granulemi v misce. Vločky by měly vsáknout vodu ze stolice ve střevech, průjem by měl přestat. (Bez té mrkve a masa vám vločky pes nebude jíst). Pokud se průjem ani po těchto dnech nezlepší, je to něčím jiným, než pro vašeho psa nevhodnou potravou. Pak by to měl vyřešit veterinář. Pokud jde o granule, většině psů prospívají s jehněčím a rýží. Ida
Zdravím, @72mona. Přesně jsem to čekala, a přesně od vás. V mimořádném případě k dosažení určitého cíle, tady => zaplnit psovi po 3 dny žaludek a střeva něčím k vločkám. Ne jako součást běžné stravy.
To, že ovoce a zeleninu někteří psi pojídají sami, jen svědčí o tom, že chtějí patřit do smečky za každou cenu, ne o tom, že by jim to neškodilo. Mají pak různé zažívací problémy, které ale navenek vidět nejsou. Pes trpí sám, ale za to místo ve smečce mu to stojí. Svědčí to o tom, že vás má rád... Ida
K ovoci a zelenině - naše jezevčice se na zahradě s oblibou pase na spadaných meruňkách a třešních, hoduje na jahodách, jenom na stromečkové rybízy nedosáhne, ty obžíral minulý Daneček na delších nožkách. Miluje jablka a sklidila nám všechny papriky rovnou z keříků. Po paprikách se může utlouct - když je mám v kuchyni na míse, stojí u linky a štěká, dokud jí jednu nedám. Pečlivě ji okouše, stopku nechá, semínka vyplivne. Jasně že jsou věci, které pes nesmí, ale nevím, jak to na té zahradě zařídit. Průjem nebo jiné potíže po zelenině nikdy neměla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.