Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek si vykusuje kůži-proč?

Od: jitka* odpovědí: 10 změna:

Před pár hodinama jsem poslala otázku,ale v rubrice se neobjevila,asi jsem někde udělala chybu,proto píšu znovu,pokud se mezitím můj dotaz ukáže,omlouvám se,nemám zkušenosti s dotazama.Mám 13-letou jorkšírku,před asi 2 týdny si začala vykusovat kůži na boku u zadní tlapky,na veterině jí vyčistili anální kanálky,prý to může z toho být.Jenže to dělá znovu,nevím proč,už tam má bolavou lysinku.Máte s tím někdo zkušenost-proč to dělá,co jí na to dát nebo vůbec něco o tom?Blešky nemá.Díky Jitule .*slunce*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

2x

Kup ji v lékárně homeopatika-arnikamontana9(může být i 15,nebo 30,ale nejlepší je 9)dávkování 3krát jednu kuličku(co nejméně chytat a dát třeba do masa).Cena kolem 70kč.Mělo by to do týdne max 14dnů pomoci.

jitka*
hodnocení

Martino,díky,zkusím,snad pomůže J.*slunce*

martina30*

Je to taková první pomoc,která zabrání infekci atd.Určitě vybrat celé balení a pak napsat zda se to hojí.;)

cybermagefroll*
hodnocení

2x

katerina77*
hodnocení

2x

Pokud cisteni analnich kanalku nepomohlo, asi bych nechala na veterine udelat ster a mikroskopicke vysetreni, aby se vyloucili kozni paraziti. Pak taky pripadne kultivace kvuli plisni a pod. Jeste me napada jestli tam nemuze mit zapreninu (hot spot), bok sice neni typicke misto, ale uz jsem videla hot spoty na divnejsich mistech.

Dali vam na to nejakou desinfekci nebo neco dalsiho? Aby se do toho rozkousaneho nedostala infekce.

jitka*
hodnocení

;)všem díky,po vyčištění análních kanálků /smrad,že by mohla zabíjet ptáky v letu/*smich*,se jí to zklidnilo,začla s vykusováním asi týden poté.Chtěla jse m ji ušetřit návštěvy na veterině,bojí se,klepe,v náručí packy okolo mého krku a kouká mi do očí.V 8 letech jí operovali jednu stranu cecíků,od krčku až dolů,za 2 roky druhou stranu-měla nádory,poprvé měla problémy,hnisaly stehy,podruhé už snesla líp,pan dr.po delší době přiznal,že myslel,že nádory ji zničí,že je rád,že se to podařilo odstranit všechno.Pak loni byla čistit zoubky a nezvládla narkozu,byl z ní hadýrek bez života,2x denně jsme jezdili na kapačky asi týden.Takže hromádka neštěstí ,když jdeme na veterinu.Je jí 13 let,plná života a my s ní.Od malička ji necháváme stříhat nakrátko,takže zapařeniny asi ne,ani moc nekamarádí s pejskama,miluje a lpí na nás.Asi to vypadá ,že se jí do toho dostala infekce,o parazitech nebo plísni moc nevím,ale možné je všechno.prohlížela jsem si její kůžičku,tak má stroupky nebo boláčky už i mimo vykusování,tak asi zajdeme chtíc nechtíc znovu na veterinu.Koukám,že jsem napsala "román",*slunce**slunce*všem moc díky,beru si do hlavy všechny rady.Páťa a Jitka

martina30*

pokud se tam dostala infekce a Ty jsi koupila arnikumontanu ,ta zabranuje infekci.Nejlepší kdyby se povedlo to vyfotit a sem to vložit.Koukla bych se a poradila co dál;)

jitka*
hodnocení

;)ahoj Martino,vracím se k jorkšírce,co si vykusuje kůži.Koupila jsem podle Tvé rady arniku montanu,dávám jí to od pondělka.Sláva,přestala se kousat,to co měla vykousané-boláčky,tak zasychají,má samé stroupky,ale další nic nepokračuje,tak snad už bude lepší a lepší.Budu jí to dávat dokud nedoberem,ještě jich tam je dost.Jsem ráda,že zabírá,moc jsem tomu nevěřila,nejsem zrovna milovníkem homeopatik,spíš jim úplně nevěřím.Vyfotit a poslat fotku boláčků nejde,nemám na to ten správný foťák.Tak ještě jednou díky za radu,jsem ráda,že nemusíme na veterinu a snad se nám to nevrátí.Měj se hezky,díky Jitka a Patynka.*slunce*

martina30*

To jsem ráda,že to zabralo určitě dober celou tubu.Pokud stroupky budou mokvat nebo tam bude hnis.Stroupek opatrně oddělej a ranku opatrně vysuš.Pokud nekdy v budoucnu opět začne vykusovat okamžitě nasad arniku-montanu.Určitě ještě napiš za týden ,jak to vypadá*palec*

charlie1366*
hodnocení

0x

můžou to být třeba nějaký parazité,nebo je nějaký vnitřní problém.Bývají to problémy s vnitřnímy parazity nebo i s vnějšímy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]