Dobrý den, dnes ráno mě vzbudilo kručení břicha mého králíčka, ale nejevil se nijak zvláště, jen jsem si všiml, že se objevil průjem, což není u nás nic neobvyklého, průjem míval vždy po mrkvi, teď však týden mrkev nedostává. Jediné co dostává je seno a granule Versele Laga pro dospělé králíky, ke kterým má vysoký apetit a samozřejmě vodu, od čtvrtka vypil 75 ml. Volal jsem také veterináři, který mi řekl, že na králíky není odborník a mám počkat do úterý na jeho kolegyni, která se na králíky specializuje. Nyní už králíkovi břicho nekručí, je hravý a rád se hýbe, takže bolesti asi nemá. Mohlo králíkovi kručet z hladu? Nikdy jsem takové kručení břicha u králíka opravdu neslyšel. Děkuji za odpovědi P.S. králík má 3 roky a je pravidelně vakcinován proti moru a myxomatóze. doplněno 20.11.21 12:26: Teď jsem si všiml, že králík jí své bobky, což je zcela normální, ale nesnědl je všechny - část je stále na zemi, a já si myslel, že je to průjem, proč je nesní všechny?
Sice je hezké, že si králíčka tak všímáte, ale nehledejte za vším nějaký problém. Kručení v břiše je běžný projev, který vzniká při pohybu střev. Ať už běžně při trávení, nebo i více při průjmu. A pojídání bobků? Tak si králíček sám ordinuje léčbu - zlepšuje si trávení. Nemá důvod jist všechny. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.