Nejste přihlášen/a.
Není falešná, ale té kočičce viditelně chybí láska. Vy se snažíte o pořádek a čistotu, ale jinak ke kočce máte hodně daleko. Ta to cítí a i pro jejího páníčka je ona spíše vzduch. Proto mňouká a naříká. Je asi i pravda, že ty kočky neměly žádné vychování a najednou mají jiné prostředí a jiný režim, který ony nejsou schopny chápat, nevědí proč se to po nich vlastně chce. To vše zanedbal váš přítel. Jestli se s ní chcete skamardit, tak byste se s ní měla více mazlit, povídat si s ní. Také si uvědomit, že kočka není pes. Vám to ale asi půjde těžko, když jste vždycky měla jen psy. No a kdoví, jestli by jí u těch cizích nebylo lépe.
Kočičky jsou velice citlivé na domácí ovzduší a jak píšete, vycítila to a trápí se.
Dát jí více lásky. Já mám nyní jenom jednu kočičku, tudíž nežárlí a plně se jí věnuji.
Chodím za ní, chválím ji, jak je šikovná a krásná a dloooouhá, když se natahuje a předvádí, když ji vezmu do náruče, tak ji šeptám hezká slůvka, košiška naše, dávám jí různá jména. A ona tomu rozumí a užívá si a jak to sama vyžaduje. A to když přišla, tak to bylo nemocné kotě, divoké, škrábající a kousavé, kdeco zničila /sítě do oken, dveře/.
Chlupy tady nijaké skoro nemám, je pravda, že chodí ven a když ji otevírám, tak ji přikazuji, aby se v pořádku vrátila.
Kočka chce kvalitní žrádlo /přemražené syrové maso/, mnohdy dostane lepší než co mám já a péči.
Nedostatek lásky a důvěry se takto projevuje.
Když zvýším hlas, tak to chápe, nebo že bych ji plácla, tak si to bude pamatovat a mstít se. Jsou velice chytré.
Opravdu nedokážete s přítelem zkoordinovat, aby se jí více věnoval? Nebo ať uvaří večeři on a Vy kočičku vyčesejte a pohrajte si s ní. Máte doma černý velký šustivý pytel, krabice a dlouhý silný provázel s uzlíkem na konci? S tím vším můžete kočky zabavit, unavit a potom lépe spí a máte od nich pokoj. Kočka není vůbec náročné zvíře, jako pes, kdy se mu věnujete hodiny denně na procházkách.
Mají-li potřebu každý den česat, musíte to dělat, protože jak se líže, tak ty chlupy dostává do sebe a poté je vyzvrátí ven.
Mohu napsat jednu nepříjemnou věc pro vaši rodinu, není na chybě kočka, ale vy lidé. Kočka není pes, a mnohdy dá člověku více, než ten pes. Ale moje rady, asi u Vás nepochodí, podle posledních vět Vašeho příspěvku. Jsou lidé, kteří kočky nesnáší, nejste jediná.
Dobrý den. Bylo nezodpovědné nastěhovat si domů kočky které nemáte ráda a nerozumíte jim (to není výčitka, někteří to tak zkrátka mají).Já si myslím, že by kočkám bylo opravdu lépe u někoho, kdo je má rád a rozumí jim. Kdo se jim věnuje a respektuje je. Pro Vás je ovšem důležité to co si myslí Váš přítel. Takže spolu o tom komunikujte a snad se dohodnete na něčem co bude v zájmu vás všech.
Sestěhovat teritriární zvířata bez přípravy je dost nezodpovědné. Samozřejmě, že bojují o území a těm, kterým ho vzali, jsou ublížené. Vše, co s tím souvisí, jste vy, zařízení a tak. Kočku nenaučíte výpraskem nebo podobně. Najde si svoje a na tom trvá. Je nerozumné jí to brát. Bývá pravidlem, že se lidé přizpůsobí kočkám, alespoň rámcově. Když je nemají rádi, pak je problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.