Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam 4 leteho ovcaka. Vzdy na prochazce je velmi agresivni na ostatni psy (ne na fenky) a nejednou se mi stalo, ze se mi z voditka vytrhl a maleho psa malem zakousnul. Proc to dela, ikdyz na nej druhy pes nevrci ani nesteka? Jak mam tomuto chovani zamezit?
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
72mona
2x
Nepíšete, jestli ho máte od štěněte.
Štěně je třeba socializovat už od malička. Patří k tomu i kontakt se psy. Právě k tomu patří i návštěva školičky a později cvičáku. Ale i socializovaný pes může mít problém s ostatními psy (většinou stejného pohlaví), pokud ho někdy nějaký napadl. Jeden jediný takový zážitek může být spouštěčem. O to víc je třeba s ním pak pracovat. A samozřejmostí je pilovat poslušnost. Bez respektování vašich povelů to nepůjde. M.
Štěně je třeba socializovat už od malička. Patří k tomu i kontakt se psy. Právě k tomu patří i návštěva školičky a později cvičáku. Ale i socializovaný pes může mít problém s ostatními psy (většinou stejného pohlaví), pokud ho někdy nějaký napadl. Jeden jediný takový zážitek může být spouštěčem. O to víc je třeba s ním pak pracovat. A samozřejmostí je pilovat poslušnost. Bez respektování vašich povelů to nepůjde. M.
0x
max*
Tak muj vlcak ani za 13 let neprestal utocit na ty psy za plotem. Nebal se ani velke dogy, vzdy vedel, kde je ktery pes a spis je provokoval, bo vedel, ze jsou za plotem a ven se nikdy nedostanou.
Na cvicaku jsem s nim byl jen jednou, po scence, kdy na nej vystartovali 2 cviceni psi od mestske policie, jeden zepredu a 8 lety si jej obehl a zakousl se mu do krku zezadu(vubec nereagoval na povely a to byl cviceny na vyhledavani lidi a nikdy to pry neudelal), tak vazne nebyl duvod tam jit znovu. Asi je pes a pes.
Respekt se da u tvrdsiho psa udelat povalenim jej na bok a priskrcenim zezadu.
Bude pak jak beranek.
Na cvicaku jsem s nim byl jen jednou, po scence, kdy na nej vystartovali 2 cviceni psi od mestske policie, jeden zepredu a 8 lety si jej obehl a zakousl se mu do krku zezadu(vubec nereagoval na povely a to byl cviceny na vyhledavani lidi a nikdy to pry neudelal), tak vazne nebyl duvod tam jit znovu. Asi je pes a pes.
Respekt se da u tvrdsiho psa udelat povalenim jej na bok a priskrcenim zezadu.
Bude pak jak beranek.
idanova*
0x
Zdravím. Nepíšete, zda: jste dospělá, je pes kastrovaný, ho pouštíte někdy na volno – a zda na každé zavolání okamžitě přiběhne, má kožený obojek a pevné kožené vodítko a chodí u nohy, či na "flexe" před vámi. Kde spí a od jakého věku se vám vytrhává (z ruky i s vodítkem?) a napadá psy? Nebo i lidi? Z vašich informací těžko posoudit situaci. Ida
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]