Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holubi nalétávají do krmítka

Od: ivanah1® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.Bydlím v paneláku.Před domem máme krmítko pro ptáčky. Problém je v tom že tam hodně nalétávají holubi. Dali jsme tam jakési zábrany jenže holubi se tam vždy dostanou a vyzobou krmení. Už nevím jak zabránit holubům v náletech.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

4x

Krmíte ptáčky a holub je snad plaz? Ono to velmi připomíná sociální systém naší společnosti, vy chcete pomoct těm, co to potřebují, ale většinu sežerou líní povaleči, protože v tom umí chodit. Ve společnosti i u krmítka je jediné řešení: Nekrmit! Ono je sice hezké pozorovat jak se slétají ke krmítku, ale spíš jim škodíte, protože postupně ztrácení schopnost sehnat si potravu přirozeným způsobem (opět platí pro ptáčky i pro lidi). Pokud jde o ty ptáčky, tak ty je vhodné krmit jen když napadne sníh. Takže opět platí pro ptáčky i pro lidi: Pomoc má smysl pouze krátkodobá, které pomůže překonat nepředvídaný problém. Dlouhodobá pomoc vede VŽDY A VŠUDE k jejímu zneužívání.

mil®
hodnocení

2x

Zmenšit vstupní otvory ;)

liska5
hodnocení

1x

Tak aspoň zavěste lojové koule. Nebo krmítko oblečte do pletiva s většími oky.

jirib
hodnocení

1x
Holubi jedině střílet!

brdfdr
hodnocení

0x

Krmítko udělat ze staré klece pro papoušky a dráty roztáhnout na velikost malého ptactva. Nebo něco v tom smyslu.

hodnocení

Krmítko je klasické větší. Abychom zamezili přístupu holubů jsou tam různá omezení mj.síťka pro ně. Ať dame cokoli,oni se vždy k zobu dostanou. Já mám momentálně malé krmítko z tvrzeného průsvitného plastu.Které mám přilepené na okně.Je opravdu jen pro malé ptáčky. Létají mi sem sýkorky a jiní ptáčci. A co myslíte? Jeden oblíbenější holub se šikovně přidržel a zobal.
doplněno 08.11.21 11:09: Dobrý den. Koupila jsem si knihu od německého autora. Popisuje krmení ptáčků trochu jinak.Má otázka byla trochu jiná než jste Vy odpověděl.

hodnocení

Dobrý nápad. Zkusím.
liska5

Tady jde o to, kam a jak zavěsit, aby do nich holub nekloval. Já mám smrk za panelákem a věším ty velké koule /za stovku/ na větev tam, tak aby na to nemohly kuny ani kočky, takže na delší tkanici. Zvažovala jsem na balkoně za spodní konzole balkonu nade mnou provlíct lanko...Prostě hledat a vymýšlet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]