Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit sousedovic psa štěkat

Od: petaja® odpovědí: 26 změna:

Dobrý večer, jsme zoufalí.

Soused má psa velkého plemene, který štěká téměř celou noc pod okny naší ložníce - štěká a vyje. Trpíme takto už 10 dní. Měl ho na noc vždy zavřeného v garáži, ale dělal mu tam prý binec, tak mu postavil venku boudu a přestěhoval ho ven, kde běhá po zahradě celou noc a řve...přes den dospává.

Domluva se sousedem veškeá žádná (on má ložnici na druhou stranu) a hlavně razí heslo že pes musí hlídat a štěkat. Jsme na malé vesnici a jsme přistěhovaní, tak si nechci chodit stěžovat někam na úřad. A taky máme kohouta a pár slepic, který ráno trochu kokrhá :) Ale asi skončím brzy v blázinci, kromě toho máme 2 malé děti a nedovedu si to představit v létě s otevřenými okny. Děti se budí i teď...

Vím, že pes za to vlastně ani nemůže, nechci mu ublížit...Četla jsem něco o ultrazvukových plašičích (aspoň aby nám neřval u plotu přímo pod okny ložnice), nemáte s nimi někdo prosím zkušenosti?

Anebo prosím jakoukoli účinnou radu (kromě fyz. likvidace psa). Moc děkuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

4x

A co když za to můžete vy, těma slepicema?

Pokud je na noc nezavíráte, tak ho můžou rozčilovat někde za plotem, nebo tam na ně může v noci chodit číhat kuna a ten pes jí cítí a proto se snaží na ní upozornit, nebo tam v noci můžou lézt do kurníku krysy a zase stejná reakce psa.

Jinak jste na vesnici, nastěhovali jste se tam čerstvě, asi z města, tak se musíte přizpůsobit vy, a ne chtít po okolí, aby se přizpůsobilo vám.

To byste byli už jako imigranti, kteří nás pomalu donutí 5x denně mlátit hlavou o zem, díky benevolentním politikům.

jurajjuraj*

netvrdim ze je to primo tenhe pripad ale takhle to dneska je, lide z mesta se nastehujou na vesnici a mysli si ze se vsichni kolem z nich posadi na zadek, je problem kdyz rezes drevo, kdyz sekas zahradu atd atd , taky jsme tu meli kdysi jednoho takoveho chytraka

hodnocení

Bydlíme tady přes 10 let, slepice chovám 9 let a samozřejmě zavírám. Pocházím také z vesnice a drůbež chovala už moje babička.

Soused má nového psa druhý rok. Děkuji za optání...

72mona
Těma slepicema to není. Slepice v noci spí. Spíš si myslím, že pes trpí, když ho jeho milovaný páníček vykázal z domu (garáže). Byl zvyklý a teď je najednou vše jinak. M.

dnes
hodnocení

4x

Ten obr pes je vlastně týraný svým pánem. Dříve byl uklizený na celou noc v teplé garáži, na to si pes zvykl a nyní je vyhozen do chladu někam na zahradu. Tam prostě brečí, vyje, štěká. Nic nechápe a dožaduje se tím pomoci.. Je jasné, že psi na vesnici štěkají, ale toto je mimořádný případ. Takže musí být hrozné celou noc psa poslouchat pod svým oknem. Jinak kohouti v noci nekokrhají, leda tak za svítání dvakrát, třikrát a toto je úplě o něčem jiném. Kor když ještě mají doma malé děti. Je to asi malá obec, jedině s tím dělat to, že zajdete na obecní úřad, vše to popsat a slušně prosit o nějakou radu, řešení, jelikož s pánem není žádná řeč. Toho psa prostě nenaučili pobývat na té zahradě, aby si postupně zvykal, ale vyhodí ho prostě jako "psa".. Kdo má potom poslouchat to vytí jako od vlka a celou noc nespát.

pb®
Kohouti mohou kokrhat kdykoliv, zvláště když je jich víc a nejsou zavření. Tchánovi kohouti řvali klidně o půlnoci či ve dvě ráno.

tabletka*
hodnocení

3x

Ty rady mi připadají nesmyslné. Cizímu psu nemůžete dávat obojek a týrat ho elektřinou, ani ho nesmíte něčím krmit. Jediná možnost je slušně pohovořit se sousedem a pustit mu třeba nahrávku nočního štěkotu, prostě se domluvit.

minsk

Já s Vámi souhlasím, že cizí psi se nemají krmit /leda po souhlasu majitele/, ale já bych to tak udělala. Pokud ten dotyčný zavíral na noc psa do garáže /garáže kolikrát nemají okna/ mohl mu způsobit trauma. Ten pes může být, jak asi vyhodnotila tazatelka, labilní.

Chce to se psem přes plot povídat, na noc ho zabavit nějakou hračkou a dát mu plnou misku - kdoví, jak ho majitel krmí.

Chodit s ním na procházku, utahat ho přes den. Tohle musí soused - majitel.

Je to můj názor, chápu tabletko Váš zase, ale s tím žrádlem mě napadá jediná věc, která by pro mě byla jediná možná. I přes to, že se to nemá. Mám to tak nastavený.

hodnocení

jenže soused má psa na hlídání, prostě ho má na zahradě a nijak se mu nevěnuje. Za exoty jsme tady my, protože máme psy na zahradě a ještě je chodíme venčit...

makk

Hlídací pes má štěkat když je někdo u brány, když štěká pořád, je to pro účely hlídání totéž, jako když neštěká vůbec. Zkuste to sousedovi vysvětlit. Jinak štěkání psů je na vesnici obvyklé a těžko budete prokazovat, že tenhle štěká víc, než je únosné, takže stěžovat si na obci na sousedský hluk je asi bezpředmětné. Takže postarat se asi budete muset vy (trojskla do oken, nucené větrání).

liska5
hodnocení

3x

Svolejte se všichni sousedé, co jim štěkot vadí a domluvte se na jednotném postupu. Pak si pána pozvěte. On musí pochopit, že už je to za hranou, i když na vsi. Když pán uvidí, že to nejste jen Vy, snad bude dohnán k tomu opravdu štěkání psa řešit. On by měl pochopit, že už je to tak daleko, že někdo se bude snažit psa třeba otrávit.

floro*
Ano souhlasím. Je to o ohleduplnosti k okolí. To, že mám okna na druhou stranu než štěká můj pes, neznamená, ze bych dopustila, aby tam stekal.
Já vám rozumím, taky máme souseda (kupodivu přes udolicko), jehož pes si občas, když ho to chytne, sedne na dvůr před dům a vystekava do dědiny. V noci se to fakt nese 3x více než přes den.
Nahrála bych borcovi štěkání jeho psa a pustila večer z jeho strany, kde má ložnici. To můžou udělat sousedi z té strany. Je to nenásilně řešení, jen aby si uvědomil, že není na světě sám

krtek6
hodnocení

3x

Tyhle ty články vždycky strašně rád čtu...*smich* ...když si "náplava" ,jak se tomu obecně říká, stěžuje na starousedlíky na vesnici, že jejich pes štěká...jste se tam neměli stěhovat, když vám vadí takové věci...to je jak kdyby si každej druhej co bydlí u cesty, stěžoval, že mu tam jezdí auta...tyhlety arugmenty a stížnosti absolutně nechápu...život někde má vždy svá nějaká úskalí... vesnice má třeba neustále štěkající psy a sekačky na trávu v neděli ráno...já třeba bydlím u hlavní cesty a ještě v určitém slyšitelném dosahu od nádraží...žiju, nestěžuju si..zvykl jsem si

minsk
hodnocení

1x

Pes je podle Vás nervní a nasadili byste mu obojek, aby dostal další doraz na psychiku. Navíc by s tím obojkem musel soused souhlasit. On to nechce řešit a má ložnici na druhé straně, takže spí dobře a nebude v noci dělat pořádek.

Pes má boudu a jenom ohraničený výběh /kotec? Protože pokud

plašič funguje pernamentně, dlouhodobě, tak je to za mě týrání, pes nemůže nikam utéci z dosahu,

Zkuste mu nasypat pořádně granulí, či flákotu masa, možná má chudák jenom hlad.

Nažratý pes, spokojený pes.

Možná, aby to majitel neviděl, snad pes nemá nějakou dietu, ale u tohoto majitle nepředpokládám, že by něco takové ho řešil se svým psem.

Píšete, že máte slepice a kohouta. Kohouta mít nemusíte, pokud neuvažujete o kuřátkách. Kohout může skončit na víně a na jaře bude klid.

hodnocení

Kohouta potřebujeme, chovám plemeno a slepiček máme jen pár :).

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Psi neštěkají jen tak pro nic za nic. Když budeme vycházet z toho, že do "nynějška" soused psa na noc zavíral do garáže, dělal to z ohleduplnosti k okolí. Ale od doby, co jste se vy nastěhovali, psa do garáže nezavírá. Muselo se změnit něco, kvůli čemu psa pouští po zahradě. Tedy se nemůžu zbavit dojmu, že důvodem budou právě vaše kdákající slepice a váš brzy ráno, možná i jindy, kokrhající kohout. Možná sem tam některá slípka přeletí plot a pozobává, hrabe a trousí "hnojivo" sousedovi po zahradě a jemu to vadí. Slepičí krmení přitáhne potkany a myši. Možná mu i to vadí. Ovšem vy považujete vše kolem vaší drůbeže za normální, zatímco štěkot a vytí psa za nenormální. A nasazujete na to, že pes v noci štěká a přes den to dospává. Není tomu tak. Přirozenost slepic je klid od soumraku a aktivita od hodně brzkého rána (což sousedy možná velmi irituje), zatímco pes spí přes den a aktivní je v noci, to je zas psí přirozenost, nedělá to proto, že je hajzl. Navíc, pes cítí za plotem vaše slepice, které tam dřív nebyly, tedy tam podle psa být nemají, tak na ně rafe. Obojí zvířata se chovají přirozeně. Tedy jste to nejspíš byli vy, kdo narušil poklid a zvyklosti mezi sousedy. Jakmile ještě začnete vymýšlet, jak omezovat psa, rozpoutáte válku. Dobře si to promyslete. Radila bych, abyste vzala lahvinku, a šla se se sousedem domluvit, jak nejlépe spolu situaci vyřešit. Ida

doplněno 02.11.21 11:48:

Zdravím. Píšete: Soused má psa velkého plemene - v garáži dělal binec - běhá po zahradě celou noc a řve... pod okny naší ložníce - štěká a vyje ... Trpíme takto už 10 dní...jsme na malé vesnici a jsme přistěhovaní... máme kohouta a pár slepic, který ráno trochu kokrhá... Kohouta potřebujeme, chovám plemeno a slepiček máme jen pár...my máme psy na zahradě... kromě toho máme 2 malé děti... Sami máme 2 psy, ... Soused má nového psa druhý rok.... Jeho pes řve celou noc, jakoby v nervech... Soused má nového psa druhý rok.

Vy jste se přistěhovali na vesnici, kde máte 1) kohouta a pár slepic, ale vy kohouta potřebujete (proto ho prostě mít budete) a on kokrhá jen trochu a jen ráno, a slepice jsou jen takové slepičky, a beztak jich máte jen pár. 2) Máte 2 malé děti (které zcela jistě nechodí na zahradu, neběhají tam a nevýskají sousedovi pod okny, a jste 4 členná rodina, velmi tichá a nenápadná, potichounku se plížící po své zahradě, a jak vyplývá z vámi uvedeného, velmi, velmi empatická. 3) Vy máte psy 2, ti ale neštěkají, ti jen tak tiše šeptají, neb jsou vaši, tedy výjimeční. 4) Zatímco ten soused má "hajzl" ložnici na druhou stranu a žije sám jen se svým psem, kterého má 2. rokem (tedy ne jen těch inkriminovanýh 10 dní). A ten pes dělá binec v garáži, běhá po zahradě, řve celou noc jakoby v nervech, a zásadně pod okny vaší ložnice štěká a vyje.

Tak by mě zajímaly 2 věci. 1) Co se to stalo před těmi 10 dny, kdy soused přestal ohleduplně zavírat svého psa do garáže a začal ho pouštět na noc na zahradu (svou)? 2) Proč já vám nevěřím ani slovo?

hodnocení

Slepice tady chovají všichni okolo a plot, kde je štěkající pes s našimi slepicemi ani nesousedí...My zde bydlíme velmi dlouho, předchozí pes štěkal normálně...Už mě nebaví se pořád ospravedlňovat...A lid a zvyklosti jsme opravdu nenarušili, to mi věřte :))

bz*
hodnocení

0x

Právo:

Nejvyšší správní soud přisvědčuje správním orgánům a krajskému soudu, že za rušení nočního klidu lze považovat i štěkot a vytí psů, pokud bude výrazně překračovat míru rušení, kterou lze očekávat a kterou je nutno tolerovat u psů chovaných na zahradě, resp. v obci, kde majitelé nemovitostí zpravidla psy chovají.

Plašič:

21Khz někteří lidé ještě slyší, já tedy už ne. Abyste ještě mimo psa nakonec netrpěla ještě sama. Pokud píšou, že takové plašící zařízení má výdrž na 2 AA baterie 2 měsíce, tak moc v účinnost nevěřím. Osobně věřím na intenzivní zvuk 25-28khz, když začne pes dělat bordel. ZMÁČKNETE TLAČÍTKO A PES UTEČE.

Pozor ale na týrání zvířat.

Ten problém je v nadutosti pána, který odmítá řešit Vaše potíže způsobované jeho psem. Pokud si pán bude jist, že vás může obtěžovat, může to gradovat v pořádnou sousedskou válku.

hodnocení

No my s ním máme docela dobré vztahy, zkoušela jsem mu to rozumně říct, ale tady jsme prostě na vesnici, pes je na hlídáni a od toho, aby štěkal...Pán je už postarší...

Sami máme 2 psy, další soused nad námi taky, ale ti fakt štěkají, jen když jde třeba někdo okolo.

Jeho pes řve celou noc, jakoby v nervech, přijde mi, jakoby se dokonce bál...

Přemýšlela jsem nad tímto.

elektro-obojky.cz/...

Myslíte, že by to mohlo fungovat. Stojí to velké peníze, ale jsem ochotna to do toho vrazit, anebo nemáte tip na něco levnějšího?

Moc děkuji.

bz*

Tak tomu se říká marketing. Zařízení výrobně za 50,-Kč a prodej za 3 tisíce.

Když to fungovat nebude a pes bude štěkat dál tak jste uvěřila cílené reklamě, a vyhodila 3.300,-Kč. Globalismus dostane své, poděkování nečekejte. Tomu se říká instantní řešení. Vypadá to všechno dokonale a skvěle, ale nikdy to nebude ta "pravá od babičky".

Je to jak říkáte. Bydlíte na vesnici a tam psi přece štěkají, pán je vlastně hodný soused, jen ten nervní pes je zlo. A na to je výrobek. Všechno umíme vyřešit. Jen pouze za Vašich 3300,-Kč. To je přesně jak z učebnice Marketingu.

Zeptejte se nějakého jiného souseda, jak by Vaši situaci vyřešil. Třeba by si dal na čelo studený hadr při představě, že by vyplázl 3300,-Kč

pak nám napište, jestli to pomohlo.

liska5
hodnocení

0x

Třeba ve Vás cítí nepřítele. Nebo má strach a trpí samotou. Ten plašič ho taky musí stresovat. To si dovedu představit na kuny. Já bych se snažila se psem "spřátelit , domluvit". Určitě to bude snažší, než s jeho pánem.:-D Nosila bych mu pamlsky /psovi/. Nepomohlo by mít svého psa, nebo kdyby mu pán pořídil psího kámoše? Počkáme, co poradí Idanova. To je psí pedagogický psycholog. Co to je za rasu?

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Jsem slušný člověk a nejsem žádný trapič zvířat. Naopak pomáháme ostatním a co lidi tady vyhodí za zvířata, máme doma my.

Nedozvěděla jsem se vlastně nic a že za všechno si vlastně můžu sama. Přála bych vám včem ..chytrolínům" nevyspat se pomalu 10 dní...Člověk se tady jen brání nesmyslným odpovědím...Smysluplných tady bylo pomálu.

Já vám řeknu, jak to dopadne, někomu ze sousedů dojde trpělivost (štěkot nevadí totiž jenom nám) a vyřeší to úplně jinak - jako na vesnici.. Po psovi dnes ráno třeba házel někdo dělobuchy...

Chtěla bych jako zakladatelka uzavřít diskuzi. Hezký den všem...

tabletka*

Dozvěděla jste se tu leccos, i od uznávaných pejskologů (idanova), ale podle vaší reakce (popuzená,nepřátelská a ukřivděná) soudím, že radit vám je hloupost, zaprvé si poradit nedáte, zadruhé to stejně skončí nenávistí ve vesnici...a co si budeme povídat, jdete tomu dost naproti.

minsk

Já to vidím jinak.

Každý řekl nějaký nápad - návrh podle svého naturelu a je na tazatelce, jestli jí něco pomůže. Možná, že nějaké řešení ani neexistuje, ten soused psa prostě necvičí a pes může být opravdu rapl. Myslím, že diskuze byla a je v pořádku, že tazatelka vysvětlovala a nevidím to nijak na obhajobu, jenom aby byli rádcové v obrazu. Nepadly tady žádné zlomyslné a nepatřičné věci.

cokl
hodnocení

0x

zapojit alarm na dalkove ovladaní.kdyz začne stekat aktivovat alarm a je po problemu.další vec sou rachejtle a petardy

hodnocení

0x

jednou jsem spal u známejch (v kuchyni, což mělo svuj význam) a dole pod oknem byl kotec se psem, na muj vkus nějak zbytečně štěkal, tak jsem do něčeho nalil vodu a vylil jí na psa, pomohlo to, štěkání přestalo..., takže polití vodou někdy funguje, jen by to polejvání bylo v případě tazatele technicky problematický, ale třeba by se to dalo nějak vymyslet (nějaká tlaková nádoba jako třeba na malování?, odněkud vedená a připravená hadice?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]