Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém se svou dvouletou fenou yorkšírského teriéra. Máme problém odnaučit ji doma čůrat.Když jsme doma je všechno v pořádku a neudělá nic,ale když odejdeme do práce nebo někam ven a je sama doma,většinou se doma vyčůrá a někdy i vykadí,a to i klidně již po 1 hodině co jsme pryč.Když přijdeme domů a vidíme to neštěstí tak ji v tom vymácháme čumák a plácneme ji,necháme ji pak na místě a nevšímáme si ji,ale vůbec to nepomáhá.Zkoušeli jsme ji i na kočkolit a bezúspěchu.Můžete mi někdo poskytnou radu jak ji to odnaučit,slyšela jsem že yorkšíři to dělávají.Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.
Trestani je k nicemu, maximalne tak docilite toho, ze se zacne bat, problem rozhodne neodstanite. Rekla bych, ze fenka ma problem s tim byt sama doma. Zkuste ji trenovat v samostatnosti, kdyz odchazite nebo se vracite, nedelejte z toho zadnou udalost, nelucte se s ni ani se nevitejte, proste to, ze odchazite nebo prichazite je normalni bezna vec. Odchazejte cvicne na chvili, obejdete dum nebo blok, pak se zas v klidu vratte jako by nic, postupne to prodluzujte, zvykne si, ze o nic moc nejde a ze se urcite vratite. Zacinat s tim ve dvou letech je celkem pozde, ale ani tak neni nic ztraceno, mozna to bude jen trvat trochu dyl nez u stenete. Pokud se vycura, tak si toho nevsimejte a az u toho nebude, v klidu to uklidte. Dobre jsou taky motivacni hracky, ktere psa zabavi a pak samozrejme zajistit aby byla pred vasim odchodem co nejvic vyvencena a unavena, tim myslim i psychicky utahana, staci na prochazce trochu pocvicit, to psa unavi naprosto spolehlive A samozrejme k tomu hracky, zvykaci kosti atd. aby si mela s cim hrat. Preji vam i pejskovi hodne stesti!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.