Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zranena sykorka

Od: aneta* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den našla jsem malou sýkorku v našem paneláku ale má něco s nohami nemůže se ničeho chytit a tvrdě narazila do okna,a já nevím co s ní mám dělat myslím že nemůže ani lítat protože když jsem ji vzala do ruky tak nemohla odlítnout můžete mi prosim poradit a říct mi jestli přežije? Děkuji Aneta

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jsem našla zraněné zvířátko, dovezli jsme jej do záchranné stanice. Tam se o něj postarají. Najděte si na netu, kde je u vás tato stanice nejblíž.

Vezli jsme nádhernou žlunu zřejmě sraženou autem. Byla asi spíš jen omráčená. Vzpamatovala se, za několik dní ji vypustili na svobodu.

Vezli jsme poštolku sraženou výbojem z el. vedení. Bránila se, klofala. Bohužel, zranění prý bylo příliš rozsáhlé a pták uhynul. Jaga.

1267
hodnocení

1x

Je možné, že má otřes mozku. Dát ji do krabičky a přikrýt ji hadrem tak, aby mohla dýchat a měla zároveň tmu. Zavolat nějakému veterináři. Myslím, že ji dá injekci. Může přežít,nebo ne. Podle toho, jak silný byl náraz. Nebo zkuste zavolat na nejbližší záchrannou stanici a oni vám poradí. Popřípadě zkusit ji dát do té krabičky, ale pozor nedávat ji tam misku s vodou. Pokud má něco s mozkem, mohla by utonout. Pokud bude schopna druhý den letu, je v pořádku.

Tak něco z toho zkuste

hodnocení

0x

Nepřežije.

hodnocení

0x
1. nepřežije 2. zní to hrozně, ale dorazil bych ji, ať netrpí.
0okok

Dost blbej nápad.

ltz
hodnocení

0x
Zeptat se veterináře. Jednou jsme takto zachránili vrabcaka. Dali ho do klece po andulce, zotavoval se, pajdal, ale letal. Vzal si zrní z ruky. Pak jsme ho pustili zase do přírody. Veterinář by ale poznal, jestli je konec sykorky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]