Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si ostříhat yokšírského teriéra, neporadil by mi někdo jak se stříhají pejsci? Nebo je někde nějaké instruážní video?
Popřípadně na co si dát pozor?
Děkuji moc za radu
Úplně poprvé si zajděte za střihačkou a trvejte na tom, že budete u toho. Ona vám pejska ostříhá nějak, vy ji budete navigovat. Někdo nechává sukýnku po celé délce hrudi a bříška. Někdo nechává delší srst na stehnech. Když se vám to bude líbit, bude se to k němu hodit, necháte to tak. Když ne, tak to ostříhá. Já třeba stříhám steně jako knírače, jen hlavu dělám jorkovou. Podíváte se, jak se dělají uši, jak ksichtík. Pak si koupíte dobrý stříhací strojek, někde jsem na netu zahlédla Solingen, jsou cenově dostupné, nějakých 1.500 kč a jsou u toho opravdu dobré nůžky. Mám je už několik let a spokojenost nejvyšší. Ve zverimexu vám je snad objednají.
Problém nevidím ve střihu, odkud kam, ale obrovský problém je v tom, aby vám pejsek držel, abyste ho nepostříhal, nevypíchl mu oči. Domácím většinou pejsci nedrží. Stříhala jsem asi 13 let jako přivýdělek a asi 20 let své knírače a teď jorkinku, takže vím, že mnohdy bylo lépe, když u toho ani páník nebyl. Pes ztratil jistotu a v klidu dovolil všechny nepříjemnosti. Takže si nejdříve zkuste ostříhat špičky uší, asi horní třetinu. Vytrhejte chlupy ze zvukovodu, ne z boltce a uvidíte, jestli to půjde nebo budete nechávat stříhat.
Taky nožky mu ostříhejte, jako chlupaté sloupky a kolem tlapek, v nich nosí domů binec.
bimbam, dobře jsme se shodly, že?
Doporučila bych, abyste na první stříhání zašel s pejskem k někomu, kdo stříhá za peníze. A to tam, kde budete stříhání přítomen a budete moci vše sledovat. Údajně existují psí salony, kam pejska přivedete a po nějaké době si ho ostříhaného odvedete. Pejsky prý tam zklidňují nějakými léky. To vše mám z doslechu. Takže tam ne.
Na místě sám uvidíte, jak pes stříhání prožívá, kde se se stříháním začíná (zpravidla na zádech, od ocasu ke krku). A uvážíte, jestli si koupíte strojek a jestli doma budete potřebovat další pomocné ruce atd.
V létě jsem za rychlé perfektní profesionální ostříhání psa asi 10 kg platila 200 Kč. Strojek doma máme, dříve jsme stříhali sami, ale jedny pomocné ruce už jaksi nejsou. I když mi předtím na nějakém zubu a jiných nedokonalostech moc nezáleželo, musím uznat, že příště ráda zase zaplatím 200 Kč, než se o to doma nešikovně pokoušet sama.
doplněno 19.11.12 12:10: Jsem ráda, že babkazov radí prakticky totéž, jen o něco odborněji a s více zkušenostmi .
Děkuji,
já to tedy zkusím, snad bude držet a pokud ne půjde ke kadeřnici Děkuji moc za rady, mám sice jen obyčejné nůžky, no uvidíme jak to půjde
Nějak se to podařilo ale není to prostě ono, navíc by se hodil o strojek.
Nevíte kde bych mohl za rozumnou cenu koupit nůžky i strojek pro pejska?
Děkuji
zoohit.cz/... CLIPPER 9000 jsem měla kdysi, jsou také bezva. A tady dokonce se slevou v akci. Mistifikovala jsem vás. Mám Moser 1400 a ten je bezvadný. mall.cz/...
Nechápu Vás,je to fakt možný,že tady chcete slyset rady jak ostríhat pejska?Prepokládám,že jste dospelí a premýšlející človek,tak by Vám mohlo napadnout zajít si poprvé na stríhání,kde uvidíte jak stríhají,a stojí to jen pár korun.Další možnost je zadat si do vyhledávače stríhání yorkšírka.Je to smutný že dospelím lidem nenapadají to nejjednoduchší veci.Nezlobte se ale je to dost hloupá otázka "jak se stríhají pejsci".To očekáváte že nekdo tak na dálku Vám bude poisovat postup stíhání?!
angie, koukněte se do pravidel poradte.cz! když se vám nějaká otázka nelíbí, vyklikněte ji a nereagujte! Je tady mnohem více hloupějších otázek než je tato. Nereagujte na to, na co neumíte odpověděd!
Ale nato se nedá nereagovat,víš.ne že neumím odpovedet,ja pejsky stríám taký,ale je to dost težký vysvetlit prez net.obávám se že stejne bys to nepochopila,jak jsem tady četla,že ani nemáš nužky na stríhání ale chceš stríhat,tak pred stríháním asi je treba vyhledat s čím se vubec pejsky stríhají víš.
Dobrý den.Mám kříženku yokšira.Strojek obyčejnější mám i nůžky aj věci a hřebeny .Bojím se střihat hl ouška nevím jak a čím a hlavu ,odkud kam.Měla jsem několikrát domluveno s madam Samcovou v Táboře vykoupaného vyčesaného pejska že ostřihá za 200.Když jsem ji napsala že bych chtěla být u toho a vidět jak je ostřihaná a hl ty uši hlavu,poslala mě na kurs do H,Brodu a zaplatit si ho,Že prý neradí a nenechá majitele u střihání.Měla jsem to kousek a za 200,pak hádka i zvyšovala cenu a odmítla ostřihat,prý nemá kde ,ale má u babky ta mi to sama řekla.Prosím můžete mi někdo poradit jak a čím ty uši a hlavu odkud a kam,nebo poslat videa.Na youtube nic moc.Nedoporučuji Samcovou z Tábora naproti Natalisu.Díky za rady videa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.