Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může žít kůň o samotě

Od: jimi* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda může žít kůň sám třeba jen s kozou?Máte s tím někdo zkušenost?Bylo my řečeno že se koza na koně zafixuje tak že ji musíte brát se sebou na vyjížďku. Jen pro info koni je 9let*vezen*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Kůň přežije skoro všechno, ale ze samoty šťastný nebude. Kůň je stádové zvíře, proto je mu nejlépe ve stádě na pastvině. Samotný kůň je sresovaný, protože samota znamená pro koně velké ohrožení a smrt. S tím nic nenaděláš, po miliony let se evolučně vyvíjel tak, že ve stádě je bezpečí, opuštění stáda = sežere mě predátor. Pořízení ovce nebo kozy ke koni je silný kompromis a koňského společníka to nenahradí. Pokud má někdo prostory na to mít koně doma, může si pořídit jako společníka poníka, nebo vzít na ustájení jiného koně. Kůň co od malička nevyrůstal ve stádě je psychicky poškozený a dost často se stává, že takový kůň už se neumí jako kůň chovat, opstatní koně ho nepřijmou, pokud se dostane do stáda je odstrkovaný a bitý.

jimi*
hodnocení

děkuji za odpovědi,koník byl odmalička ve stádě až do dnes,budu tedy uvažovat spíše o kamarádovi jeho druhu,aby pro něj nové prostředí nebylo stresující

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Ano, pokud vím doporučuje se, pokud máte jen jednoho koně, chovat s ním ve stáji ještě jiné zvíře. Například tu kozu. Můj kamarád má poníka a s ním sdílí maštal kozlík. Pokud vyjíždí s ponym zapřaženým ve vozíku ven, kozlík běhá buď na volno okolo, nebo se veze. Pokud by se jednalo o jezdeckého koně, působilo by to jistě zajímavě. :)

kikiseek
hodnocení

0x

Já si myslím že když je koni 9 let tak že stačí i ta koza.Moje teta to takhle měla.Ona měla poníka ještě s mojí mamkou a jejich sestrou a neměli žádného dalšího koně.No a měli kozu a krávu.Tak se ten poník pásl s nima.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]