Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šnek africký věk

Od: karlos* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den nevíte jak určit věk u afrického šneka? děkuij

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

animallover
hodnocení

0x

Ahojky, odpovídám trochu později. Doma mám 3 šnečky a vím o nich podle mě vše.
U afričáka lze věk určit podle velikosti, ulity a papání (vysvětlím).
šneček 0-2 roky- přesdtavme si jako mimi. Šneček je malinký a rychle se plazí. Jeho ulita je malá a místy může být měkká, coš by se mělo srovnat vápníkem (např. sépiovou kostí nebo mletým vápencem)

šneček 2-4 roky- zde máme dospělého. Má tak normální velikost a žere docela dost. Ve zprávném živení šnečka by měl mít ulitu všude pevnou.

šneček 4 a více (opravdu víjímečné)- představme si jako seniora. Už se moc neplazí, méně žere a světlá mu ulita. Tento věk je hodně výjimečný, nikdy jsem to neviděla.

Bohužel úplně přesně se to odhadnout nedá, ale doufám že i tak jsem pomohla

Já mám jednoho obříka už asi 7 let a furt je v poho. "Běhá" , žere, ulita několik let stejně hnědá.

karlos*
hodnocení

Moc děkuji. Tak mám nejspíše dva seniory podle vašeho popisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]